Sezóna 2017/2018 očami fanúšika - Las Palmas

UD Las Palmas (© udlaspalmas.es)

Pamätáte sa ešte na sezónu 2012/13, keď sa na našom webe objavila aj rubrika sezóna očami fanúšika? Ja som sa dnes spontánne rozhodol, že by nebolo odveci, keby sme sa k tejto rubrike po dlhých piatich rokoch vrátili a pokúsim sa vyspovedať viacerých z Vás...

Začať som chcel od posledného tímu tabuľky, nakoľko užívateľ Lapíz už ale tento web nenavštevuje, tak som Málagu musel nútene vynechať. Začíname teda tímom UD Las Palmas, na moje otázky odpovedal Pablito.

Ako by si zhodnotil sezónu 2017/2018, v ktorej sa Las Palmas nepodarilo udržať prvoligovú príslušnosť?

Pablito : "Byla to sezóna velice nepovedená a plná zklamání i přes malé možnosti, které se tomuto klubu naskýtají. Začalo to již v létě, kdy místo smysluplných podpisů smluv právě naopak odešli klíčoví hráči - Roque Mesa, Kevin Boateng a v zimě dále Jonathan Viera. Změn směrem dovnitř i ven proběhlo vícero a toto se nejvíc podepsalo na bojovném duchu týmu, který k sobě neměl tak blízko a nedokázal se po celý rok i přes stávající útočný styl prosadit. Odpovědí měl být v polovině ročníku Paco Jémez, který se svým přísnějším stylem vedení nastoupil do nedobře rozehrané sezóny, aby pročistil a stmelil kádr. Ovšem jak to celé dopadlo, můžeme vidět při pohledu na ligovou tabulku."

Ktorý hráč Ťa svojimi výkonmi najviac zaujal a ktorý naopak sklamal?

Pablito : "Zřejmě nebude žádným překvapením, když zmíním Jonathana Calleriho. Do té doby pro mě neznámý a Evropou takřka neotřelý mladý hráč však ihned zpočátku angažmá dokazoval své kvality, stal se nejlepším střelcem týmu s 12 góly (bez mála polovina gólů Las Palmas za celou sezónu) a nebýt příliš vysoké opce stanovené kluby pro trvalý přestup (15 mil €), mohl se býval stěhovat na Kanárské ostrovy natrvalo. Nedá se říct, že by mě některý hráč vysloveně zklamal, většina hrála takový svůj podprůměrný standard po celou dobu ligy bez většího kolísání formy. Jednoduše odpovím - zklamání v podobě celého týmu jako takového."

V ktorom zápase sa Ti najviac pozdával výkon mužstva a v ktorom to naopak podľa Teba bola katastrofa?

Pablito : "Nejvíce se mi líbilo utkání doma s Barcelonou. Nejen ohledně výsledku, kde dokázali uválčit remízu 1:1, nýbrž i stylem projevu. Nebáli se útočit a kombinovat i proti gigantovi, byli namotivovaní, odjezdili zápas takříkajíc po zadku a i přes znatelnou únavu ke konci utkání dokončili rozdělanou práci úspěšně. Katastrofický zápas těžko vybírat, těm ostatním by to mohlo přijít líto :-). Obecně to byla ta utkání, kde měli proti sobě zdánlivě vyrovnaného soupeře, přesto se nechávali přehrát. Pár takových skončilo i debaklem. Byli neaktivní, nepřesní na balónu, chyběla jim evidentně motivace, zmíněný týmový duch a vy jen koukáte, jak právě v těchto utkáních vašemu oblíbenému týmu pravděpodobně uniká potenciální záchrana v elitní lize."

V každej sezóne La Ligy padá veľa pekných gólov, aký gól Las Palmas sa Ti v sezóne 2017/2018 páčil najviac?

Pablito : "Nezmíním ani jeden ze zářezů Jonathana Calleriho, ale branku Alena Haliloviće proti Deportivu, na kterou jsem si vzpomněl jako první. Šlo o utkání, kde ještě oba týmy živily naději na udržení se mezi španělskou smetánkou, a Alen vzal toho času zodpovědnost na sebe..."

Viaceré tímy svojimi výkonmi a výsledkami prekvapili. Ktorý tím prekvapil najviac Teba?

Pablito : "Za malé povšimnutí stojí možná nečekané výsledky městských minisobojů - Atlético skončilo před Realem, Beticos před Sevillou... Jinak jsem žádné velké překvapení tuhle sezónu nezaznamenal. Za nejvěší zmínku ale stojí podle mě Girona, které se především zásluhou dvou střelců velmi dařilo a nedělilo je příliš bodů dokonce ani od pohárové Evropy v podobě Evropské ligy."

A ktorý tím Ťa naopak najviac sklamal?

Pablito : "Vyjma samozřejmě sestupivších a nedostatečný souboj o prvenství vnímám jako největší zklamání Athletic. Tradiční klub, který jsme zvyklí vídat v pohárové Evropě, se potácel jak výsledkově, tak i herně."

Čo si sľubuješ od nasledujúcej sezóny, v ktorej sa Las Palmas pokúsi o návrat medzi španielskú futbalovú elitu?

Pablito : "Minimálně souboj o postup v play off. Nebude to lehké, protože jako první bude muset přijít na řadu výprodej některých hráčů s vyššími platy a jejich následná náhrada, což by se ovšem mohlo udát z vlastních zdrojů přes výbornou juniorku UDLP... Nicméně, poslední roky mají kádr na pomezí Primery a Segundy, čemuž nasvědčují i jejich každoroční výsledky v obou ligách, a nevidím tento cíl jako nedosažitelný. Pokud se dobrá věc s učesáním kádru podaří, mohli bychom do dvou let vidět přílet žlutých Kanárků z Gran Canarie zpět do nejvyšší soutěže."

Ďakujem Pablitovi za jeho čas a odpovede...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace