Sezóna 2017/2018 očami fanúšika - Real Madrid

Real Madrid CF (© realmadrid.com)

Ligová sezóna 2018/2019 v Primera División sa nám začne už o necelé tri týždne a aj preto budeme pomaly "finišovať" s našou rubrikou sezóna očami fanúšika. Na treťom mieste minulého ročníka sa umiestnil Real Madrid a to až sedemnásť bodov za Barcelonou, čo sa určite nečakalo. Ako videl sezónu Merengues užívateľ Ribery22?

Ako by si zhodnotil sezónu 2017/2018, v ktorej Real Madrid prakticky stratil šancu na titul už v polovici súťaže?

Ribery22 : "Podle mě byla ta šance na titul fuč už mnohem dřív. Po prvních 10 kolech se přišlo o 10 bodů, na Barcelonu se jich ztrácelo 8, útočníci se trápili (BBC do konce roku dohromady nevstřelili ani 10 branek, což je naprosto šílené), naopak Messi hrál ve velké pohodě a Barcelona svoje zápasy dokázala často i přes ne úplně ideální vývoj urvat.. K tomu všemu kvalita a atraktivita předvedené hry pravidelně nestála za nic. Z mého pohledu obrovské zklamání, kór vzhledem ke kvalitě kádru a parádnímu dvojzápasu Supercopy před startem ligy."

Ktorý hráč Ťa svojimi výkonmi najviac zaujal a ktorý naopak sklamal?

Ribery22 : "Asi Nacho. Byl vyrovnaný, spolehlivý, pořád k dispozici, ve skvělé formě a s minimem chyb. Za poslední 2 roky udělal velký progres a pro mě byl v LaLize určitě nejlepším obráncem Realu. A kdo zklamal? Těžko říct, zhruba tak dvě třetiny kádru. Ale když se dočteš, že útočník číslo jedna "tvého" týmu za rok vstřelil stejně gólů na Bernabéu jako jistý Lionel Messi, tak je ti za něj skoro až trapně. Co se týče sezony, tak 2150 minut a 3 branky ze hry. Dámy a pánové, Karim Benzema..."

V ktorom zápase sa Ti najviac pozdával výkon mužstva a v ktorom to naopak podľa Teba bola katastrofa?

Ribery22 : "V sezoně 2016/2017 určitě Deportivo venku. Hodně gólů, neskutečná individuální představení jednotlivců v čele s Iscem, pressink, pohyb, skvělá hra po zemi, kombinace a zakládání útoku, fakt paráda. To utkání jsem si pak pouštěl ještě jednou. Když si vezmu zápasy letos, tak se tomu podle mě ani jeden z nich nepřiblížil. Jasně, pár výborných výkonů a kanonád bylo, jenže tomu vždycky něco chybělo. Asi bych vybral Sevillu doma. Druhý poločas už se sice dohrával, ale 5 kousků za prvních 40 minut, to by šlo... Z těch špatných domáci Clásico. Letos, jak už padlo, je z čeho vybírat, ale proti Barceloně to vždy štve nejvíc. A CdR s Leganés zdatně sekunduje."

V každej sezóne La Ligy padá veľa pekných gólov, aký gól Realu Madrid sa Ti v sezóne 2017/2018 páčil najviac?

Ribery22 : "Asensio doma s Las Palmas. Určitě jeden z nejlepších volejů sezony vůbec."

Viaceré tímy svojimi výkonmi a výsledkami prekvapili. Ktorý tím prekvapil najviac Teba?

Ribery22 : "Betis. Setién odvedl velký kus práce. Hodně se mi líbil jeho systém s účinným pressinkem, do toho tam měli zajímavé individuality a nakonec udělali 6. místo v tabulce, i když loni byli jen pár bodů od sestupu. Klobouček."

A ktorý tím Ťa naopak najviac sklamal?

Ribery22 : "Athletic. Ale moc jsem je nesledoval, takže nevím, v čem byl jejich problém."

Čo si sľubuješ od nasledujúcej sezóny, v ktorej sa Real Madrid predstaví už s novým mužom na trénerskej lavičke, ale zároveň aj bez Cristiana Ronalda?

Ribery22 : "Vzhledem k přestupáku nic moc. Už s Jamesem a Moratou, kteří měli klíčový podíl na titulu 2016/2017, odešlo 30 gólů za sezonu, což Zidane znatelně pocítil, teď to dohromady s Cristianem dělá skoro 80 kousků. A noví útočníci nikde, takže kdo to vystřílí? Týmové pojetí? To je podle mě pohádka pro děti. Když Florentino v roce 2003 bez adekvátních náhrad pustil Makélélého a Hierra, tak ten tým další sezonu dostal o 12 branek víc a v tabulce spadl o 3 místa... Ano, je možné a momentálně docela nezbytné, aby se produktivita rozdělila mezi vícero hráčů, v Man City to třeba funguje, ale ti mají v útoku mladé rychlé žraloky, co neustále dotírají na soupeře a za zápas udělají možná 40 náběhů za obranu ve sprintu, a pořád ještě spolehlivého Agüera. Co má k dispozici Lopetegui? Myslím si, že by na ligu mohl být vhodnější typ kouče než Zidane, ale tenhle průser prostě nemá šanci zachránit..."

Ďakujem Riberymu22 za jeho čas a odpovede...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace