Zápas Villarreal - Atlético se do Miami nepřesune, rozhodl soud

Villarreal a Atlético se do USA v rámci ligy nepodívají (© marca.es)

Vedení La Ligy ani podruhé neuspělo se snahou o přesun ligového utkání do USA.

Vloni snil prezident soutěže Javier Tebas o tom, že si to v Miami rozdají Girona a Barcelona, proti se však postavil Španělský fotbalový svaz (RFEF), vláda a asociace španělských fotbalistů.

Letos se Tebas dohodl se zástupci Villarrealu a Atlética, od obou stran získal souhlas, jenže svaz svůj postoj nezměnil, a tak musel rozhodnout soud. Ten určil, že na rozdíl od Supercopy, která se vloni uskutečnila v Maroku a letos ji bude hostit Saúdská Arábie, v případě ligy není možné odehrát střetnutí za hranicemi. La Liga se však nevzdává a bude i nadále tlačit na soud, aby nápad Javiera Tebas posvětil. Definitivní ortel by měl padnout v únoru 2020.

Vedení RFEF následně vydalo prohlášení, ve kterém žádá konec Tebase ve funkci a varuje Villarreal a Atlético před možným trestem: "Prezident La Ligy by měl rezignovat, bez souhlasu RFEF nemůže organizovat španělské fotbalové soutěže. Kluby, které podléhají národním a mezinárodním pravidům, se souhlasem k přesunu zápasu do USA provinily proti regulím FIFA a hrozí jim ekonomický a/nebo sportovní trest."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace