La Liga zrušila plánovaný zápas v Miami

Prezident Barcelony Bartomeu a Javier Tebas (© marca.es)

Byl to tak trochu boj proti všem, který nakonec La Liga vzdala. Plánovaný přesun ligového utkání mezi Gironou a Barcelonou do amerického Miami byl zrušen.

Myšlenka se zrodila letos v srpnu a oba dotčené kluby s ním souhlasily, postupně se ale proti postavil Španělský fotbalový svaz, vláda, FIFA nebo Asociace španělských fotbalistů. Včera navíc přehodnotila svůj postoj i Barcelona, na což vedení La Ligy zareagovalo oficiálním prohlášením, že prozatím dává nápad k ledu.

"La Liga chce poděkovat Gironě a Barceloně za ochotu stát se pionýry, pokud jde o odehrání ligového zápasu za hranicemi Španělska. Od první chvíle jsme zdůrazňovali, že musí jít o dobrovolné rozhodnutí, a jestliže Barcelona nakonec nesouhlasí s přesunem utkání do USA, nebude možné střetnutí v plánovaném termínu odehrát," stojí ve vyjádření. V Miami se mělo hrát 26. ledna 2019.

"La Liga lituje, pokud jsou fanoušci v USA zklamaní, ale chceme je ujistit, že i nadále budeme pracovat na tom, aby se v této zemi odehrál soutěžní zápas v co nejbližším termínu," dodává vedení La Ligy, jejíž prezident Javier Tebas byl hlavním tvůrcem a propagátorem celé akce.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace