Hráčům se nelíbí chystaný zápas v USA. Hrozí stávkou

Sergio Ramos, David Aganzo a Koke (© as.com)

Asociace španělských fotbalistů (AFE) se důrazně ohradila proti plánu La Ligy odehrát minimálně jeden zápas letošní sezóny v USA.

Prezident soutěže Javier Tebas si od akce sliboval reklamu pro Primera División na severoamerickém kontinentu. "Za sezónu se odehraje 380 utkání, není problém jedno z nich přesunout do USA. La Liga se musí rozšiřovat do dalších částí světa," uvedl Tebas.

Jenže prezident AFE David Ganzo se sešel s kapitány prvoligových mužstev a společně se proti utkání na americké půdě ohradili: "Nemůžeme akceptovat jednostranné rozhodnutí. La Liga ukázala nedostatek respektu k hráčům, když rozhodla o něčem, co se jich bezprostředně týká, bez jejich vědomí. Je to podobné jako vloni s příchody saúdskoarabských hráčů nebo se zápasy v pondělí. Nejsme na takové věci zvyklí. Kdo se zajímá o fanoušky? Hráči jsou naštvaní. Přišel moment, abychom řekli dost."

"Chtěl bych vidět Javiera Tebas v dresu na hřišti, aby pochopil, že fotbal není jen obchod a peníze. Sejdeme se s vedením soutěže a pokusíme se najít řešení. Chceme se vyhnout stávce, ale pokud to bude nezbytné, jsme připraveni stávkovat," dodal Aganzo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace