V USA by se mohl odehrát zápas Girona - Barcelona

Záběr z utkání mezi Gironou a Barcelonou (© marca.es)

La Liga se stále nevzdává nápadu odehrát jeden zápas letošního ročníku Primera División v USA. Vedení soutěže začalo s přípravami, které ukazují, že půjde o katalánské derby Girona - Barcelona.

To je součástí 21. ligového kola a je na programu 27. ledna. Návrh La Ligy počítá s tím, že by místo stadionu Girony Montilivi byl dějištěm Hard Rock Stadium v americkém Miami, a to 26. ledna 2019 ve 14:45 místního času (20:45 našeho času).

La Liga již odeslala Gironě návrh na "odškodnění" za ztrátu jednoho z domácích zápasů. Ten obsahuje částku 4,5 milionu eur, 1 500 vstupenek na utkání v Miami zdarma včetně uhrazení cestovného a dvou nocí ve 4* hotelu, 40procentní slevu pro fanoušky Girony na sezónní permanentky a 5 000 vstupenek na první vzájemný duel obou týmů na Camp Nou.

Španělská nejvyšší soutěž trvá na přesunutí jednoho střetnutí na americkou půdu i přes odpor AFE (Asociace španělských fotbalistů), která se proti nápadu postavila a nevyloučila ani možnost stávky.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace