Svazu se katalánské derby v Miami nelíbí, Tebas na něm ale trvá

Javier Tebas (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) prozatím neposvětil myšlenku, aby se lednové derby mezi Gironou a Barcelonou konalo v Miami. Jednoznačné ne ale RFEF neřekl, tvrdí Javier Tebas.

Právě prezident La Ligy vše domluvil s cílem propragovat soutěž v Severní Americe, jenže kromě RFEF se nápad nelíbí ani federaci FIFA a Asociaci španělských fotbalistů.

Tebas přesto trvá na tom, že se v USA na 90 procent hrát bude: "Svaz nic nezamítl, jen nás požádal o podrobnější dokumentaci, kterou připravíme. Jsem stále optimistou. Nevím, jestli informace o tom, že dojde k zamítnutí zápasu v Miami, unikla nebo jestli šlo o výmysl."

"Je evidentní, že svaz tomu příliš nakloněn není, ale dodáme veškeré dokumenty, které ukáží, že je vše připraveno a legálně v pořádku. Příliš se to neliší od utkání Supercopy, které bylo přesunuto do Tangeru, proto nerozumím slovům o narušení regulérnosti. Uděláme vše, o co nás svaz požádá. Pokud jde o FIFA, její prezident Infantino může mít svůj názor, ale v podstatě se této instituce zápas netýká. Pořád bereme za hotovou věc, že se 26. ledna bude hrát v Miami, pokračujeme v plánování. Ne jako odpověď nás nezastaví. Jsme připraveni využít všech prostředků, aby se utkání v USA uskutečnilo."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace