Střetnutí La Ligy v USA se zřejmě konat nebude. Svaz, vláda a FIFA jsou proti

Záběr z utkání Girona - Barcelona (© marca.es)

Přesun ligového utkání mezi Gironou a Barcelonou do Spojených států amerických je v ohrožení. Proti myšlence, která se zdála být blízko realizaci, se postavily Španělský fotbalový svaz (RFEF), Consejo Superior de Deportes (CSD - Sportovní rada španělské vlády) i mezinárodní fotbalová federace FIFA.

Všechny strany dnes jednaly poté, co vedení La Ligy a oba zúčastněné kluby zaslaly RFEF oficiální žádost o schválení zápasu v Miami, který se měl konat 26. ledna. Jenže odpověď byla negativní a zdá se, že během letošní sezóny se La Liga do USA nepodívá, neboť na schůzce zazněla shoda, že z různých důvodů není ideální čas ani okolnosti k uskutečnění Tebasova plánu.

Vládě se nelíbí, že by se měl do ciziny přesouvat tak politicky citlivý duel, RFEF prozměnu považuje změnu místa konání za narušení regulérnosti soutěže a poškození fanoušku, neboť by k ní nedošlo z důvodu vyšší moci. FIFA svůj negativní postoj vysvětluje tím, že fotbal je stále něčím více než jen byznysem.

Nápad kritizovala i Asociace španělských fotbalistů (AFE), která dokonce zvažovala protestní stávku. Po včerejším setkání s šéfem La Ligy Javierem Tebasem ale AFE svůj postoj výrazně zmírnila a byla připravena na střetnutí kývnout.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace