Zrcadlo 15. kola Primera División

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Dnes večer začíná další kolo nejvyšší soutěže, ještě předtím shrne události toho předešlého naše pravidelné Zrcadlo.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O tom, jak složitá může být cesta k novému trenérovi, což poznali v Las Palmas. Klub si vyhlédl Jorge Almiróna, jenže ten musí dokázat, že má pětiletou praxi v elitních soutěžích, aby mu byla uznána licence i pro Evropu. A to je problém, protože i když se sečtou všechny jeho štace, dá to dohromady sotva tři roky. Las Palmas tak podle všeho budou muset hledat dále. Nejpravděpodobnější se jeví příchod Paca Jémeze, jenž chce ale svátky strávit s rodinou a začít až od ledna. Počkají na něj ostrované?

Co se povedlo

Proměna Alavésu. Pod Abelardem vyhrálo mužstvo dva zápasy ze dvou a je proměněné k nepoznání. Hraje organizovaně, dobře brání a nebezpečně útočí. Opět věří samo sobě. Alavés byl mnohými odepisován, ale impuls nového kouče zabral a fanoušci i hráči vidí světlo na konci tunelu.

A co se nepovedlo

Další špatný výkon Sevilly na Bernabéu. Andalusanům se na stadionu Realu Madrid nedaří, táhnou zde dlouhou šňůru bez úspěchu. Fanoušky ale asi více mrzí styl, jakým tentokrát prohráli. Inkasovat pět branek za poločas od ofenzivně se trápícího Bílého baletu, to není dobrá vizitka.

Hvězda kola

Marc-André Ter Stegen. Brankář Barcelony nemusí v zápasech zasahovat tak často jako jeho kolegové, ale o to má těžší pozici. Nikdy nezklame a i na hřišti Villarrealu předvedl v důležitých momentech klíčové zákroky.

Smolař kola

Íñigo Martínez. Obvyklá opora zadních řad Realu Sociedad tentokrát neměla svůj den. Íñigo pomohl svým kiksem Málaze k prvnímu gólu a celkově působil v utkání proti outsiderovi nesoustředěným a rozhozeným dojmem.

Gól kola

Luis Suárez. Klasický barcelonský ťukes a chladnokrevné zakončení. Není to vytknout.

Muži v černém

Hodně si na arbitra stěžovala Celta Vigo, ale vytýkaný penaltový zákrok patřil do kategorie těch, které se dají pískat. Villarrealu byl kvůli smyšlenému offsidu upřen samostatný únik Soriana, ale celkově byly výkony rozhodčích nadprůměrné.

Ideální sestava kola

Výroky týdne

"Jsem nejlepší hráč fotbalové historie." - Cristiano Ronaldo poté, co získal pátý Zlatý míč.

"Nejseš ani mezi třemi nejlepšími hráči historie." - Reakce Julia Salinase.

"Jsem rád, že se na nás Ernesto Valverde přišel podívat. Je to poprvé po dvou a půl letech, kdy trenér prvního týmu sledoval zápas Barcelony B." - Trenér barcelonské rezervy Gerard López poslal jasný vzkaz Luisi Enriquemu.

"Kdyby takový zákrok udělal někdo z Barcelony, červená by to nebyla." - Trenér Villarrealu Javi Calleja a jeho reakce na vyloučení Raby.

"Hra je dobrá a výsledky ještě lepší." - Diego Simeone.

"Pro La Ligu je skvělé, že je Sergio Asenjo zpět." - Ter Stegen obdivuje brankářského kolegu Villarrealu, jenž se vrátil po čtvrtém vážném zranění kolena.

"Musíme se zeptat Sevilly, jak se vyhrává Evropská liga." - Prezident Atlética Enrique Cerezo.

Severokorejské rakety

(citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Když naposledy Real Madrid vyhrál tak vysoko, měl Cristiano ještě o tři syny méně."

"Pět Zlatých míčů pro každého. To mezi Cristianem a Messim patří mezi největší sportovní rivality, stejně jako Nadal proti Federerovi, Magic proti Larry Birdovi nebo Benzema proti brance."

"Alespoň trochu čerstvého vzduchu pro Real Madrid po sérii špatných zpráv - slabá hra, absence v obraně a vyrazení Atlética z Ligy mistrů."

"Cristiano konečně proti Seville znovu ukázal toho fotbalistu, který okouzlil svět góly proti Malmo, Hapoelu a Kashimě."

"Těšíte se v sobotu na fotbal a najdete zápasy Getafe - Eibar a Deportivo - Leganés..."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

Semedo, Rodri a Messi

Srdce Málagy

Zazu musíte mít rádi

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace