Zrcadlo 3. kola Primera División

Stadion Butarque (© marca.es)

Jelikož je třetí kolo Primera División minulostí, nastal čas si zrekapitulovat jeho nejdůležitější události v tradičním Zrcadle.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na v minulém Zrcadle představené novinky v podobě Ideální sestavy kola, Gólu kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O jihomadridském derby Leganés - Getafe. Samozřejmě, že většina fanoušků o tento zápas sotva zavadila pohledem, což je ale velká chyba. Nejen El Derbi madrileño mezi Atléticem a Realem živ je člověk, proto si zaslouží pozornost i jeho skromnější bratříček. Zvláště když má velmi zajímavou historii, jejíž součástí byla skutečně velká rivalita a zejména v nižších soutěžích se na hřišti hodně jiskřilo a o ostré zákroky nebyla nouze. Místní duel mezi Leganésem a Getafe je navíc světovým unikátem, neboť k němu došlo už v druhé regionální lize, první regionální lize, Terceře, Segundě B, Segundě a v uplynulém kole konečně i v Primeře. Poprvé se oba celky střetly v roce 1948, kdy zvítězilo Getafe. Stejně tomu bylo i v tom prozatím posledním zápase, Getafe totiž dobylo stadiom Butarque výsledkem 2-1.

"Děkujeme všem, kteří se zasloužili o to, abychom dnes mohli hrát tento zápasu. Maximální rivalita, maximální respekt," hlásal tradičně povedený leták, kterým Leganés lákal fanoušky na derby.

Co se povedlo

Schopnost reakce Villarrealu. Kdepak, odepisovat ofenzivně velmi silný tým po tragických dvou zápasech bylo předčasné. Žlutá ponorka, ač stále deptaná početnou marodkou, dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející utkání proti Betisu a konečně vstřelil první gól (po němž následovaly další dva), získat první body i vítězství. Tenhle Villarreal byl zcela odlišný od toho z 1. a 2. kola.

A co se nepovedlo

Zatímco posádka Žluté ponorky zvuk budíku postřehla a probudila se včas, fotbalisté Alavésu a Málagy jako by stále zcela nevnímali, že sezóna již začala. Jako jediní mají na bodovém kontě i po třech zápasech varovnou nulu. Alavés byl kromě dvou šancí Bojana z úvodu utkání na Balaídosu zcela odevzdaný a neškodný, Málaga sice určité známky života proti Las Palmas prokázala, přesto padla 1-3. Majitel klubu Al Thani, proti němuž fanoušci na stadionu La Rosaleda naštvaně skandovali, to tradičně okomentoval na Twitteru, kde napsal, že "je to škoda a smůla". Jen ve smůle ale problém Málagy rozhodně nebude...

Nepovedlo se také zpracování brankáře Betisu Adána, jemuž odskočil míč a Bacca následně vrátil Villarreal do hry.

Hvězda kola

Lionel Messi. Kdo jiný by mohl zaznamenat první hattrick letošní La Ligy než její nejlepší hráč a střelec. Messi měl hlavní podíl na tom, že pokračuje bídná bilance Espanyolu v derby s Barcelonou. La Pulga se navíc stala nejlepším střelcem jeho historie, konto Pericos zatížila už 20 přesnými zásahy.

Muži v černém

Messi si bezpochyby ocenění hvězdy kola zaslouží, přestože jeho první gól do Pauovy sítě neměl kvůli zřetelnému offsidu platit. Rozhodčí to měli v tomto kole těžké, neboť došlo k celé řadě sporných zákroků ve vápně. Celkově ale šlo zatím o nejméně kontroverzní kolo, hrubých chyb nebylo tolik jako v těch předchozích.

Gól kola

Mauro Arambarri otevřel skóre již zmiňovaného derby Leganés - Getafe touhle parádní šmouhou z dálky.

Ideální sestava kola

Výroky týdne

"Real Madrid není lepší než Barcelona. Od Ronaldinha nebyl lepší nikdy. Fotbalu od té doby dominuje Barça, která byla úspěšným týmem." - Prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu.

"Tenhle prezident je vtip." - Neymar na adresu Bartomeua.

"V letošní sezóně bychom rádi získali nějakou trofej." - Sportovní ředitel Realu Sociedad Loren. Erreale se daří a s jídlem roste chuť.

"Chceme se podobat Anglii, ale máme blíže k Africe." - Trenér Eibaru José Luis Mendilibar si stěžoval na čas výkopu zápasu v Seville, kde tou dobou bylo okolo 30 stupňů.

"Nejedeme do Madridu fotit památky a měnit si dresy. Ve hře jsou tři body a budeme bojovat." - Trenér Levante Juan Muñiz Real Madrid varoval, ten se přesto spálil a s nováčkem jen remizoval.

"Kdybych nebyl trenérem, chtěl bych dělat rozvoz zboží." - Zinédine Zidane. V Madridu si mnou ruce, že francouzský trenér úspěšně řídí mužstvo a ne dodávku...

"Čím rušnější Camp Nou bude, tím se budu cítit lépe." - Sergio García před derby. Těžko říci, jestli se cítil až tak dobře, když to na Camp Nou bouřilo po gólu na 5-0...

"Jsem dost líný." - Gareth Bale. Toho si už asi fanoušci Realu Madrid všimli...

"Suárez mi řekl, že když budu mít možnost, ať mu přihraju, že se uvolní a dá gól." - Dohoda vešla v platnost rychle, Suárez skóroval do sítě Espanyolu právě po pasu Dembélého.

Severokorejské rakety (citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"La Liga zvažuje možnost hrát zápasy mimo Španělsko. Barcelona už nabídla Camp Nou."

"Už jsem viděl studenty prvního ročníku inženýrství s lepší koncovkou, než má Benzema."

"Hned na úvod sezóny je tu reprezentační pauza, aby se mohl odehrát zápas Ázerbajdžán - San Marino, a poté se vrátí La Liga zápasem Leganés - Getafe."

"Reprezentační pauza je vždy otravná, ale nakonec za to stojí, což si uvědomíte ve chvíli, kdy se Sergio Ramos snaží vyslovit 'Lichtenštejnsko'."

"Real Madrid letos vypadá s BBC, Iscem a Asensiem hodně dobře. Na Barcelonu ztrácí už jen čtyři body."

"Barcelona - Espanyol je ostudný zápas. Ještě ani nevyhráli referendum a už hrají katalánskou ligu."

Co oko nevidělo

Začneme zmateným dědečkem, který asi dosud netušil, že ve Vilarrealu je fotbalový stadion, nechápal davy pohybující se kolem něj a také kameru zřejmě viděl poprvé v životě. "Co se děje?" ptal se. "Zůstanete ve Španělsku kvůli Betisu?" ptal se poté reportér fanouška v zelenobílém dresu. "Ne, kvůli brexitu," odpověděl suše. Následují náhradnici Betisu, jejichž vysmátou náladu pokazí vyrovnání Villarrealu, hráči Girony učící se jméno Borja, Gorku stejně jako před týdnem dožadující se láhve s pitím, mladý muž, který se zalekl koně, ochranka na mestalle, jež neměla koho hlídat, protože tribuna byla prázdná, a pracovníka s obuví v hodně špatném stavu. Že asi spadá pod křídla nějakého chudého klubu? Kdepak, pracuje pro Barcelonu...

Zvuky kola

První den Dembélého

Frustrovaný Carvajal

Iraizoz - odpoledne plné objetí

Superstar Mateu Lahoz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace