Zrcadlo 9. kola Primera División

Gonçalo Guedes (© marca.es)

Další kolo Primera División je historií, dění v něm připomene odraz všeho podstatného formou našeho Zrcadla.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gól kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O krizi Sevilly. Andalusané prožili úspěšnou přípravu, zvládli i předkolo Ligy mistrů a vstup do ligového ročníku, kde se drželi na dohled vedoucí Barcelony. Pravdou je, že výsledky často byly lepší než předváděná hra, ale minimálně obrana fungovala výtečně. Poté však přišel zlom. Prohra v Katedrále s trápícím se Athleticem, debakl v Moskvě od Spartaku a vzápětí další na Mestalle po zcela bezkrevném výkonu. Začínají se ozývat první hlasy zpochybňující Berizzovu práci. V citlivém období nepřidal na náladě ani Tweet ve znění "Až vyrazí Berizza, pozvu na pivo každého, kdo dá tomuto Tweetu lajk. Bude to skvělý den :)", respektive na reakce na něj v podobě lajku od Pabla Sarabii. Záložník Sevilly hned přišel s vysvětlením, že jde o díla hackera, ale...

Co se povedlo

Prvních sto dnů Ernesta Valverdeho ve funkci trenéra Barcelony. Začátky na lavičce klubu takové velikosti nikdy nejsou jednoduché a s výjimkou Supercopy je Valverde zvládl na jedničku. Jeho Barcelona je jiná, než byly ty předešlé, Valverde se nebojí změn a nečekaných tahů, které si ještě vyžádají určitý čas, než dosáhnou stoprocentní funkčnosti, ale základy položené zkušeným koučem se zdají být pevné, byť často Katalánci vítězí spíše na sílu než na umělecký dojem.

A co se nepovedlo

Zamítnutí odvolání Celty Vigo proti červené kartě Rubéna Blanca. Kdo nesleduje La Ligu první měsíc už asi pochytil, že ne vše v ní (kulantně řečeno) funguje tak, jak by mělo. Mnohdy těžko pochopitelné verdikty disciplinární komise, ať už jde o výši trestů či mazání karet, byly opět povýšeny na novou úroveň. Že rozhodčí chybně vyloučí hráče, to se stát může. Ale že odvolací komise nechá v platnosti červenou kartu, přestože se podle videa jednalo o tvrdý, ale s největší pravděpodobností o čistý zákrok, to už lze chápat velmi, velmi těžko. Posuďte sami.

Hvězda kola

Gonçalo Guedes. Recitál opory Valencie proti Seville plnil ještě několik dnů po zápase stránky novin. Dva góly, jedna asistence a potvrzení skvělé formy.

Smolař kola

Paulo Oliveira. Ve hlavičkovém souboji po rohovém kopu byl lepší než Sergio Ramos, což by si pro obránce Eibaru zasloužilo lepší ocenění, než následnou dráhu míče přímo do rohu vlastní branky...

Muži v černém

V podání rozhodčích to tentokrát byla bída. První gól Barcelony proti Málaze padl po centru, k němuž došlo několik decimetrů za čárou. Getafe mohlo vyhrát na Ciutat, kdyby platil neuznaný, ale regulérní gól Amatha. Stejně tak mohlo vyhrát Levante, kdyby byl potrestán jasný penaltový zákrok Caly na Moralese. Na Riazoru se kopaly dvě penalty, obě nesmyslné.

Gól kola

Opět Guedes z Valencie. Další slova jsou zbytečná...

Ideální sestava kola

Výroky kola

"S prvními 100 dny ve funkci jsem spokojený. Nudné určitě nebyly. Nevím, jestli si mě fanoušci oblíbili, ale výsledky máme dobré. Ale vše se může změnit ze dne na den. Fotbal je vrtkavý." - Ernesto Valverde.

"Očekávám, že ještě v letošní sezóně dosáhne hranice 200 gólů." - Opět Valverde, tentokrát o Messim, jenž zaznamenal stou trefu v Evropě.

"Kdyby Neymar udělal mně to, co udělal Cavanimu, tak by ho ještě teď operovali." - Bývalý útočník Málagy Darío Silva by místo slov volil jiný druh argumentace.

"Bavilo mě být noční můrou Barcelony." - Carlos Kameni, jemuž se proti Barceloně vždy dařilo, odešel po dlouhých letech z La Ligy.

"Jeden den jste pro fanoušky Bůh, druhý vás označují za sra.ku." - Obránce Eibaru José Ángel se zastal Karime Benzemy, jenž je za současné výkony kritizován.

"Jste strašně špatní." - Sportovní ředitel Realu Sociedad Loren směrem k rozhodčím.

Severokorejské rakety (citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Rajoy uplatnil článek 155 a od pondělí bude určovat sestavu Barcelony Manolo Sanchís."

"Další rok, kdy byl při udělování Cen knížete asturského opomenut André Gomes."

"Loňská Valencia versus letošní Valencia."

"Při všech těch zmatcích ohledně Katalánska zapomněl Ústavní soud zakázat zápas Levante - Getafe."

"Pep Guardiola vystoupil na podporu svodoby a demokracie."

"Atlético je na tom tak špatně, že bude muset hrát proti Seville, aby dalo nějaký gól."

"Zidane reagoval na kritiku Benzemy od Linekera: 'Benzema nevstřelí za sezónu 40 gólů, ale jako jediný dokáže za jediný týden rozstřelit dvě Ferrari."

"Článek 155 měli uplatnit v den, kdy Barcelona zaplatila za André Gomese 50 milionů eur."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

Amrabat a Mateu v zápase proti Athleticu

Messiho dvojník na Camp Nou

Marcelino

Marcelo neztrácí dobrou náladu ani na lavičce

Špatný den Míchela a Luise Suáreze

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace