Zrcadlo 4., 5. a 6. kola Primera División

Vitolo (© marca.es)

Rušné zářijové období nabídlo fotbalovou zábavu takřka každý den, my vám přinášíme shrnutí posledních tří kol Primera División, které se odehrály v rychlém sledu.

A to včetně populárních videí Co oko nevidělo, které poukazuje na zajímavé okamžiky zachycené kamerou, Zvuky kola, ale i dalších. Těšit se můžete i na Ideální sestavu kola, Gólu kola nebo Severokorejských raket.

O čem se mluví

O tom, jak rychle se mohou události otočit o 180 stupňů. Když Real Madrid nedal v srpnové Supercopě Barceloně šanci, zdálo se, že i tato sezóna bude stejně jako ta loňská ve jménu bílé barvy a krize Katalánců se ještě prohloubí. Jenže nyní je vše jinak. Barcelona, byť její hra má k dokonalosti stále daleko, poráží jednoho soupeře za druhým a drží si stoprocentní úspěšnost v lize i Lize mistrů, Real Madrid tápe. Na odvěkého rivala ztrácí v tabulce La Ligy po pouhých šesti kolech sedm bodů.

Co se povedlo

Tažení "nové" Valencie. Netopýři pod Marcelinem ožili a znovu jsou soupeřem, který vyvolává obavy. Za uplynulá tři kola si připsali 7 bodů a poslední výhra na Anoetě ukázala, že ani proti silným soupeřům se Valencia nespokojí jen s remízou. Touha vítězit, maximální nasazení, organizovaná hra a dobrý fotbal. To jsou věci, které se na Mestalle už dlouho nesešly. Ačkoliv je stále sezóna teprve na začátku, Valencia může být znovuobjeveným adeptem na pohárové příčky.

A samozřejmě otevření nového stadionu Atlética Madrid. Nádherný stánek Wanda Metropolitano všechny přítomné uchvátil a Atlético začalo novou kapitolu své historie výhrami nad Málagou a Sevillou.

A co se nepovedlo

Pokuta pro Celtu Vigo za nedostatečné zaplnění tribuny naproti hlavní televizní kameře. Vedení La Ligy by se mělo soustředit na řešení skutečných problémů, kterých nemá Liga hvězd, jak je často označovaná, zrovna málo...

Hvězda kola

Simone Zaza. Útočník Valencie se nejprve blýskl hattrickem, svým prvním v profesionální kariéře, proti Málaze, aby v dalším kole vystřelil Netopýrům tři body na hřišti Realu Sociedad gólem pět minut před koncem.

Gól kola

Nejhezčí gól minulých tří kol vstřelil záložník Getafe Shibasaki do sítě barcelonského Ter Stegena.

Ideální sestava kola

4. kolo:

5. kolo:

6. kolo:

Výroky týdne

"Míchel nás dostal ze sra.ek už vloni." - Záložník Málagy Recio odmítá, že by Míchel měl být odvolán z funkce trenéra Málagy.

"Ve španělském fotbale mě už nepřekvapí nic, Anglie je v tomto ohledu o tisíc let vepředu. Publikum by mělo hráče respektovat, pokud chtějí na někoho pískat a nadávat, pak na mě." - Manolo Márquez si postěžoval na chování publika směrem k Tanovi.

"Vitolo, umři!" - Pokřik fanoušků Sevilly ukázal, že s respektem k hráčům to ve Španělsku skutečně dvakrát slavné není.

"Čekal jsem to horší, fanoušci byli korektní." - Vitolo. Ehm...

"Prvnímu gólu předcházel jasný faul na Antunese, ale musíme se smířit s tím, že velkoklubům se toto nepíská." - José Bordalás si postěžoval na gól Barcelony.

"Trávník byl velmi špatný, ale jestli je tohle jediný způsob, jak nás porazit..." - Ter Stegenovi se nelíbila kvalitu trávníku na Coliseu.

"Nezapomeň si vzít holenní chrániče..." - Ivan Rakitić popíchl před vzájemným zápasem kamaráda Juana Calu z Getafe.

"Je to nejhezčí stadion, na kterém jsem hrál." - Antoine Griezmann po debutu na Wanda Metropolitano.

Severokorejské rakety (citace z ve Španělsku velmi populárního Twitteru @norcoreano, falešného profilu Kim Čong-una, který paroduje severokorejského vůdce a ironicky komentuje i dění v La Lize)

"Gól každých 32 minut. Paulinho má nejlepší gólový průměr v historii Barcelony."

"Viděl jsem tři papeže, dva krále a Paulinha vstřelit krásný vítězný gól Barcelony."

"Real Madrid dnes potřebuje na Anoetě vyhrát, aby si upevnil pozici ve středu tabulky."

"Real Madrid je jako moje dieta. Co doma ztratí, to venku získá."

"Jestliže Atlético dokázalo změnit stadion, myslím, že by zvládlo i přestat říkat 33letému Fernandu Torresovi El Niño (Chlapec)."

"Hodně lidí kritizuje vstup Cristiana Ronalda do sezóny, přitom má na kontě jen o jeden gól méně než všichni hráči Alavésu dohromady."

"CIA nahrávala utkání Levante - Alavés, aby ho pouštěla teroristům při výslechu."

"Real Madrid to dělá dobře, dává Barceloně 7bodový náskok, aby se Katalánsko neosamostatnilo."

Co oko nevidělo

Zvuky kola

První zápas na Wanda Metropolitano

Zápas Thea Hernándeze na Anoetě

Jak Míchel prožíval zápas proti Athleticu

Carrascův zápas proti Seville

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace