Příliš krutý trest. Valencia schytala od Ajaxu debakl 0-3

Valencia neuspěla (© marca.es)

Valencia nenavázala na vítězství na půdě Chelsea a ve druhém utkání základní skupiny Ligy mistrů prohrála doma s Ajaxem vysoko 0-3.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka byla hodně zajímá, ani jedno mužstvo se neostýchalo útočit. Lépe se to dařilo hostům, už v 8. minutě Ziyech nádhernou střelou na zadní tyč určil skóre 0-1. Po faulu Edsona na Rodriga mohli domácí vyrovnat z pokutového kopu, Parejo však napálil míč vysoko nad. A protože Maxiho vychytal Onana, mohl zvýšit vedení Ajaxu snadnou trefou Promes. V závěru půle zvonila na obou koncích hřiště branková konstrukce, a to zásluhou šikovné teče Rodriga a dalekonosného pokusu Ziyecha.

Krátce po změně stran po Rodrigově možnosti znovu skončil balón na tyči. Hosté naproti tomu i nadále pálili ostrými. Tadić krásně prostrčil balón na Van de Beeka, jenž si sám před Cillessenem poradil na jedničku.

Valencia po třetím úderu složila zbraně a od další branky ji znovu zachránila tyč. Netopýři nestačili na Ajax, nizozemskému soupeři podlehli vysoko 0-3, byť byl průběh utkání vyrovnanější, než říká konečné skóre.

Sestavy:

Valencia: Cillessen; Wass, Garay, Gabriel Paulista, Jaume Costa; Ferran Torres (76. Cheryshev), Parejo, Coquelin (70. Correia), Guedes; Rodrigo a Maxi Gómez (57. Kang-in Lee).

Ajax Amsterdam: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Edson Álvarez, Van de Beek (88. De Jong), Lisandro Martínez; Ziyech (85. Huntelaar), Tadić a Promes (81. Neres).

Branky: 5. Ziyech, 34. Promes, 67. Van de Beek.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace