Valencia zvládla zápas o vše, v Lize mistrů postupuje z prvního místa

Rodrigo rozhodl o postupu (© marca.es)

Valencia dokázala zvítězit na hřišti Ajaxu Amsterdam 1-0 a v Lize mistrů postupuje z prvního místa základní skupiny.

Netopýři se v Nizozemsku prezentovali velmi dobrým taktickým výkonem. Jako rozhodující se ukázala událost ze 24. minuty, kdy Ferran našel ve vápně Rodriga a útočník Valencie zakončil dokonale. Po zbytek úvodní půle byl sice Ajax aktivnější, avšak Jaumeho neohrozil.

Přituhovat začalo před brankou Valencie až ve druhém poločase, nejblíže vyrovnání byl Ziyech, jenže z tutovky nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Valencia se soustředila zejména na obranu, což jí přineslo úspěch, byť musel poslední desítky vteřin dohrávat v oslabení po zbytečném vyloučení Gabriela.

Celadesův tým potvrdil dobrou formu a díky triumfu 1-0 se posunul na první místo tabulky a může se těšit na přezimování v nejprestižnější klubové soutěži.

Sestavy:

Ajax Amsterdam: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico (89. De Jong); Álvarez (46. Dest), Van de Beek, Lisandro Martínez; Ziyech, Tadić a Lang (70. Huntelaar).

Valencia: Jaume; Wass, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayá; Ferran Torres (95. Mangala), Parejo, Coquelin, Carlos Soler; Rodrigo a Gameiro (54. Manu Vallejo).

Branka: 24. Rodrigo.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace