Barcelona v Dortmundu horko těžko uhájila remízu

Ter Stegen byl hlavní postavou zápasu (© marca.es)

Barcelona znovu potvrdila, že venku jsou její výkony podstatně horší než na Camp Nou. Přesto udržela na horké půdě Borussie Dortmund v prvním utkání základní skupiny Ligy mistrů remízový výsledek 0-0.

První poločas mnoho vzrušujících momentů nenabídl. Druhá pětačtyřicetiminutovka byla výrazně atraktivnější, a to zejména zásluhou Borussie.

Domácí se čím dál více tlačili do útoku a dostávali se do zakončení. V 55. minutě mohli jít do vedení, když Semedo fauloval ve vápně, jenže Reus pokutový kop neproměnil, zaskvěl se Ter Stegen. O chvíli později pálil Brandt do břevna, Reusovu tutovku znovu zmařil skvělý Ter Stegen, a to včetně dorážky.

Barcelona, za kterou ve druhém poločase poprvé v sezóně zasáhl po zranění do hry i Lionel Messi, jenž měl v posledních vteřinách nejlepší šanci svého mužstva, se štěstím uhájila čisté konto a připisuje si do tabulky těžké skupiny první bod.

Sestavy:

Borussia Dortmund: Bürki; Achraf, Akanji, Hummels, Guerreiro; Witsel, Delaney, Sancho, Reus, Hazard (73. Brandt) a Paco Alcácer (87. Larsen).

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba (40. Sergi Roberto); De Jong, Busquets (59. Rakitić), Arthur; Ansu Fati (59. Messi), Luis Suárez a Griezmann.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace