Barcelonská mladá krev vystavila Interu Milán v Lize mistrů stopku

Hráči Interu jako by nevěřili, že v Lize mistrů končí (© marca.es)

Barcelona v závěrečném představení v základní skupině Ligy mistrů vyhrála v Miláně nad Interem 2-1 díky gólům mladíků Carlese Péreze a Ansu Fatiho.

Ernesto Valverde podle očekávání nasadil hodně netradiční základní sestavu i rozestavení s pěti beky, protože Barcelona už měla postup z prvního místa zaručený.

Přesto Katalánci pojali střetnutí s plnou vážností a ukázali stejnou chuť uspět jako Inter Milán. První poločas tak nabídl zajímavý fotbal a dvě branky. Tu úvodní zaznamenal Carles Perez, s odpovědí ale přispěchal těsně před odchodem do šaten Lukaku, jehož střele pomohla i lehká teč Umtitiho.

Ve druhém poločase se italský klub snažil o potřebné vítězství, které by mu zajistilo pokračování v Lize mistrů. Jenže Lukaku ani Lautaro nedokázali balón dostat za záda Neta, a když už to domácí přece jen dokázali, zkazil jim radost zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Studenou sprchou se ukázala být trefa střídajícího Ansu Fatiho z 86. minuty, která potvrdila dominanci Barcelony ve skupině a konec Interu.

Sestavy:

Inter Milán: Handanovič; Godín, De Vrij, Škriniar; DAmbrosio (75. Politano), Vecino, Brozović, Borja Valero (77. Esposito), Biraghi (69. Lazaro); Lukaku a Lautaro Martínez.

Barcelona: Neto; Wagué, Todibo, Lenglet, Umtiti, Júnior Firpo; Rakitić (63. De Jong), Arturo Vidal; Carles Pérez (85. Ansu Fati), Carles Aleñá a Griezmann (62. Luis Suárez).

Branky: 44. Lukaku - 23. Carles Pérez, 86. Ansu Fati.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace