Messi ve svém 700. zápase za Barcelonu režíroval výhru nad Borussií Dortmund

Radost hráčů Barcelony (© marca.es)

Barcelona porazila Borussi Dortmund 3-1 a před posledním utkáním základní skupiny Ligy mistrů si zajistila postup do play-off.

Hosté sice na Camp Nou měli hned v úvodu první šanci, jenže ani nadvakrát nedokázali dostat balón do sítě. Poté převzala otěže zápasu Barcelona, a ačkoliv nezářila, během pěti minut si vybudovala dvougólový náskok. Messi uvolnil Suáreze, jenž otevřel skóre, poté sám Messi zvýšil na 2-0.

Antoine Griezmann, jenž v průběhu prvního poločasu nahradil zraněného Dembélého, přidal v 67. minutě třetí trefu Barcelony a bylo rozhodnuto.

Borussia zaznamenala alespoň čestný úspěch Sanchem, v závěru se proti stejnému hráči blýskl Ter Stegen a odmítl drama.

Barcelona postupuje z prvního místa skupiny, Dortmund svůj osud pozná až na základě výsledků v posledním kole skupin.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Umtiti, Lenglet, Júnior Firpo; Rakitić (78. Vidal), Busquets,  De Jong; Messi, Luis Suárez (91. Wagué) a Dembèlé (26. Griezmann).

Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek (76. Zagadou), Akanji, Hummels, Schulz (46. Sancho); Weigl (85. Götze), Witsel, Achraf, Brandt, Guerreiro a Reus.

Branky: 29. Luis Suárez, 33. Messi, 67. Griezmann - 77. Sancho.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace