Senzace. Slavia má po dalším skvělém výkonu bod z Camp Nou

Lionel Messi (© marca.es)

Pražská Slavia se postarala o prvotřídní senzaci, když ve čtvrtém kole základní skupiny Ligy mistrů remizovala na hřišti Barcelony 0-0.

Slavia začala na Camp Nou nebojácně a překvapivě držela s domácím celkem po všech směrech krok. Vystrašil ji v desáté minutě úprk Semeda, po jehož zakončení míč skvěle vykopl Kolář. Další vzrušení přišlo až na konci poločasu, kdy domácí outsidera poprvé přitlačili. Messiho sólo skončilo střelou do břevna, další Argentincův pokus zmařil Kolář a stejně dopadl po rohovém kopu hlavičkující Piqué. Český brankář si zalaškoval s nervovou soustavou příznivců Slavie při rozehráce, kdy se nechal obrat o míč Vidalem, Barcelona však nedokázala slabou chvilku slavistického čísla jedna potrestat.

Také ve druhém poločase přišla první šance v desáté minutě, Sergi Roberto dopadl stejně jako Semedo. Chvilkový tlak Barcelony rychle polevil, až v 77. minutě se znovu dostal do zakončení Messi, i tentokrát vyšel jako vítěz kolář. Očekávaný finiš domácích se nekonal, Slavia po skvělém výkonu a Kolářovi v roli hrdiny získala na Camp Nou bod.

Zatímco pro český klub jde o historický úspěch, na španělského mistra se bezpochyby začne valit vlna kritiky a hodně zpochybňována bude budoucnost Ernesta Valverdeho.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba (46. Sergi Roberto); Arturo Vidal, Busquets (68. Rakitić), De Jong; Messi, Dembélé (65. Ansu Fati) a Griezmann.

Slavia Praha: Kolář; Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil; Souček, Ševčík, Traoré (57. Tecl), Stanciu (63. Hušbauer), Masopust (82. Provod) a Olayinka.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace