Cala údajně rasisticky urazil Diakhabyho, utkání Cádiz - Valencia bylo na dvacet minut přerušeno

Mouctar Diakhaby (© marca.es)

Cádiz porazil ve včerejším ligovém utkání Valencii 2-1, více než o výsledku se ale mluví o momentu z prvního poločasu.

Domácí stoper Juan Cala údajně rasisticky urazil obránce Valencie Mouctara Diakhabyho. Hostující tým se na protest odebral do šaten, ze kterých se posléze vrátil, podle oficiálního prohlášení klubu na žádost samotného Diakhabyho, neboť Valencii hrozila kontumace 0-6 a odečet tří bodů.

Podle oficiálního zápisu měl Cala označit Diakhabyho za "zasraného negra", což fotbalista Cádizu popírá. "Můj hráč mi řekl, že Diakhabyho nijak neurazil. Já mu věřím," uvedl trenér Cádizu Álvaro Cervera.

Reakce z tábora Valencie Calu odsuzují. "Žádný člověk si takové zacházení nezaslouží," řekl Gabriel Paulista. Další obránce Daniel Wass se přidal: "Je ostudné, že se něco takového stalo." "Diakhaby je zničený. Byla to velmi ošklivá urážka, kterou nechci opakovat," doplnil José Luis Gayà.

Vedení soutěže bude celý incident prošetřovat, a pokud se nařčení z rasismu potvrdí, hrozí tvrdý postih nejen Calovi, ale i Cádizu.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace