Důkazy o Calově rasismu se nenašly, obránce Cádizu potrestán nebude, což se nelíbí Diakhabymu ani Valencii

Juan Cala (© marca.es)

La Liga uzavřela případ údajného rasismu, kterého se měl dopustil Juan Cala z Cádizu vůči Mouctaru Diakhabymu.

A to formou urážky, Cala údajně obránce Valencie označil v průběhu utkání za "zasraného negra". La Liga zanalyzovala všechny audiovizuální záznamy a do akce povolala i profesionálního odezírače ze rtů, podle prezidenta soutěže Javiera Tebase vyřkl Cala slova "do prdele", "nech mě na pokoji" a "promiň, nebuď naštvaný". Tebas dodal, že "Diakhaby zřejmě vše špatně pochopil".

To nenechalo v klidu samotného Diakhabyho ani Valencii. "Špatně pochopil?" napsal Diakhaby na sociální síti a test doplnil smějící se smajlíky. "Záznamy nemohly potvrdit VŠECHNA slova, která Diakhaby slyšel. Že se nenasly důkazy neznamená, že se to nestalo," stojí v prohlášení klubu z Mestally.

Juan Cala je naopak s výsledkem prošetřování spokojený, neboť od začátku trval na tom, že Diakhabyho neurazil, celou kauzu následně označil za "cirkus" a "veřejný lynč": "Jsem šťastný. Vše už bylo řečeno a dále se toho nebudu účastnit."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace