Diakhaby trvá na Calově potrestání

Mouctar Diakhaby (© marca.es)

La Liga sice nenašla důkazy, že by Juan Cala z Cádizu rasisticky urazil Mouctara Diakhabyho, obránce Valencie přesto trvá na Calově potrestání.

Prezident soutěže Javier Tebas uvedl, že při zkoumání audiovizuálních stop sice urážka skutečně zazněla, avšak nikoliv z Calových úst, ale od hráče s jihoamerickým přízvukem.

Cala se tak má trestu vyhnout, což se ale Diakhabymu nelíbí a Valencia žádá další šetření u Španělského fotbalového svazu: "Juan Cala mě nazval zasraným negrem. Všichni jste viděli moji reakci, byl jsem hodně naštvaný. Na videu můžete vidět, co se stalo."

"Vyšetřování ještě ve prospěch Caly uzavřeno není, pokračuje. Jdeme s tím za svazem, soudce se případ pokusí vyřešit."

Diakhaby dodal, že má o přístupu La Ligy pochybnosti: "Příběh nekončí. Nechápu to, znám důkazy, které mají. Mají stopy, které jsou důvěrné. Evidentně neříkají vše. Chci to dotáhnout do konce. Nejsem blázen, abych odešel ze hřiště a vytvářel falešnou polemiku."

"Neznám Calu osobně, nemohu říci, že je rasista. Ale řekl něco rasistického a chci, aby za to byl potrestán."

Stoper Netopýrů vysvětlil, proč chtěl, aby Valencia útkání proti Cádizu dohrála, i když na dvacet minut odešel tým z hřiště, za což mu hrozila kontumace a další trest.

"Požádal jsem spoluhráče, aby se na trávník vrátili, protože když ve Španělsku takto zápas přerušíte, prohrajete. Nechtěl jsem být vůči mužstvu sobecký. Požádal jsem je, aby se vrátili. V jiné lize by to bylo odlišné, myslím."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace