Hlas, který vyřkl rasistickou nadávku, není Calův, řekl Tebas. Incident se prošetřuje

Javier Tebas (© marca.es)

La Liga zahájila vyšetřování incidentu z nedělního utkání mezi Cádizem a Valencií, o postupu informoval prezident soutěže Javier Tebas.

Fotbalista Cádizu Juan Cala údajně rasisticky urazil Mouctara Diakhabyho z Valencie slovy "zasraný negr". Zatímco Cala vše popírá, Diakhaby trvá na svém a postěžoval si na nedostatek podpory ze strany klubů i La Ligy. "Mlčet znamená být komplicem," uvedl.

Javier Tebas však zveřejnil první výsledek vyšetřovaní na základě audiovizuálních záznamů, které jsou překvapivé. Podle Tebase totiž nepatřil hlas, který urážku vyřkl, Calovi: "Myslím, že Diakhaby si postěžoval na základě záznamu, který slyšel v jednom rádiu. Dnes večer nebo zítra budou ohledně tématu Diakhaby nové zprávy, ale to audio jsme již zanalyzovali a hlas měl jihoamerický akcent, nebyl tedy Caly. Hodně jsme na tom pracovali a zdá se, že někdo zmíněná slova řekl ke skupině hráčů nebo rozhodčímu, ale ten výrok není Caly."

"Ještě všechny nahrávky očistíme, aby bylo zřejmé, co kdo řekl. Navíc odborník na odezírání ze rtů se zaměří na Calu ve chvíli, kdy něco říkal. Jsem přesvědčen, že dospějeme k jasnému závěru," dodal Tebas.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace