Preview 9. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Poslední týden patřil reprezentačním utkání, nyní se ale pozornost vrací na ligové mače. La Liga nabídne deváté kolo.

Už v pátek ho otevře souboj Celty Vigo s Alavésem.

Napínavé chvíle slibuje sobota, kdy Real Madrid vyzve Levante, Valencia Leganés, Villarreal Atlético Madrid a druhá Barcelona první Sevillu.

Neděle bude patřit zápasům Rayo - Getafe, Eibar - Athletic, Huesca - Espanyol a Betis - Valladolid.

Kolo uzavřou v pondělí Real Sociedad a Girona.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
19.10.18 21:00 Celta de Vigo -:- Deportivo Alavés

První ligový zápas po další reprezentační přestávce obstarají Celta Vigo a Alavés. Dějištěm zajímavých devadesáti minut bude v pátek večer stadion Balaídos.

Celta Vigo nemůže kvůli trestu nasadit Araúja a zdravotní problémy vyřadily Maxi Gómeze a Jensena. Na Maxiho pozici hrotového útočníka se vysune Iago Aspas a příležitost se uvolní pro Boufala, jenž v minulých zápasech ukázal známky svých kvalit.

Alavés si mohl pauzu užít, neboť těsně před ní zdolal Real Madrid. Bodovat by mužstvo z Vitórie chtělo i ve Vigu. Pokusí se o to bez zraněných Elyho a Adriána Marína. Nejistý je start Pacheca, mezi třemi tyčemi by se mohl představit Sivera.

20.10.18 13:00 Real Madrid -:- Levante

Šest hodin a devětačtyřicet minut. Tak dlouho čeká Real Madrid na vstřelenou branku. Proti Levante nastoupí Bílý balet s touhou jednu z nejdelších gólových abstinencí v historii klubu ukončit.

Doufat v to bude zejména Julen Lopetegui, jehož pozice začíná být zpochybňována. Pokud se Real Madrid pod jeho vedením ve zbytku října výrazně nezlepší, mohl by být z funkce odvolán. Naopak jistotu zaměstnání má i nadále Paco López, jehož Levante se díky dvěma výhrám v řadě posunulo do klidného středu tabulky.

Dobrou zprávou pro Lopeteguiho je návrat Marcela a Isca, naopak Dani Carvajal pokračuje na marodce. Coke, Vukčević a Mayoral kvůli klauzuli ve smlouvě, neboť v klubu hostuje právě z Realu Madrid, jsou absence hostujícího Levante.

20.10.18 16:15 Valencia -:- Leganés

Valencia má v tabulce stále blíže sestupu než pohárům, což přidává sobotnímu střetnutí proti Leganésu na důležitosti. Netopýři potřebují na Mestalle zabrat.

Před reprezentační přestávkou přece jen ukázala Marcelinova parta mírné zlepšení, když vyhrála na půdě Realu Sociedad a remizovala s Manchesterem United a Barcelonou. Navázat se na něj pokusí bez Guedese, zápas zřejmě nestihne ani útočník Santi Mina.

Okurky zůstávají v sestupovém pásmu, ačkoliv dva ze tří posledních mačů zvládli vítězně. Mauricio Pellegrino musel nechat v Madridu zraněnou trojici Bustinza, Ezequiel a Szymanowski.

20.10.18 18:30 Villarreal -:- Atlético Madrid

Atlético Madrid zavítá na stadion Villarrealu s nadějí, že vylepší nelichotivou bilanci, kterou proti Žluté ponorce v posledních letech má.

Diego Simeone nenašel na Villarreal recept v posledních šesti střetnutích, naposledy jej zdolal v roce 2015. Nyní Atlético může motivovat fakt, že pokud uspěje, posune se minimálně na několik hodin do čela tabulky Primera División.

Také Villarreal ale potřebuje zabrat, neboť prozatím zůstává za očekáváním a začíná se šuškat o nahnuté pozici, kterou má Javi Calleja, protože mužstvo se potácí o jediný bod nad hranicí sestupového tria.

20.10.18 20:45 FC Barcelona -:- Sevilla

Ozdobou sobotního programu devátého kola Primery bude zápas mezi Barcelonou o Sevillou, v němž nepůjde o nic menšího než první místo v tabulce. To překvapivě okupují Andalusané, obhájce titulu se na něj ale v případě vítězství vrátí.

Když pomineme Real Madrid a Atlético, je to právě Sevilla, kdo často stojí Barceloně v cestě za trofejí. Z posledních deseti vzájemných zápasů jich pět bylo finálových, pokaždé s katalánskou radostí. Dnes o finále nejde, přesto jsou ve hře tři velmi důležité body.

Barcelona musí řešit problémy na stoperu, kde absentují Umtiti a Vermaelen. Zbytek týmu má Ernesto Valverde k dispozici. Pablo Machín našel ideální sestavu a předpokládá se, že jí dá šanci i tentokrát, kdy se od jeho svěřenců očekává zejména obranná činnost.

21.10.18 12:00 Rayo Vallecano -:- Getafe

Deváté kolo Primera División nabídne čtyři nedělní zápasy. Na první z nich se půjde do Vallecas, kde Rayo bude hostit Getafe.

Rayo Vallecano nevyhrálo čtyřikrát v řadě a po návratu do La Ligy bodovalo naplno v jediném případě, proto stojí před nutností uspět, aby co nejrychleji opustilo sestupové pásmo. Nedaří se ani Getafe, které okupuje patnáctou pozici.

Domácí postrádají zraněného Kakutu a potrestaného Medrána, Getafe nemohlo povolat Portilla, jenž pyká za karetní hříchy. Nejistá je účast Bergary, Djeného disciplinární komise omilostnila a smazala mu žlutou kartu, takže Getafe může svého klíčového beka nasadit.

21.10.18 16:15 SD Eibar -:- Athletic Club

La Liga zažije druhé baskické derby letošní sezóny, Eibar si to rozdá v zajímavém střetnutí s Athleticem a zápas bude ve znamení dvou velkých návratů.

Dani García a Ander Capa jsou hráči, kteří za Eibar nasbírali nejvíce startů v nejvyšší soutěži, nyní ale na Ipuruu zavítají v táboře soupeře. I tak se očekává od fanoušků vřelé přivítání. Na hřišti to však bude drsná bitva o body, které potřebují oba celky.

O tři je prozatím úspěšnější Eibar, Athletic ještě nikdy z Primery nesestoupil, ale v současné chvíli mu patří až třetí pozice od konce, což by po sezóně znamenalo sesun o kategorii níže. Dnes Lvům nepomůže duo Beñat a Lekue, v nominaci Eibaru nejsou Calavera, Oliveira, Escalante a Pedro León.

21.10.18 18:30 Huesca -:- Espanyol

Dalších devadesát minut odkrojí z pořadníku zápasů devátého kola ligového ročníku společnými silami fotbalisté Huescy a Espanyolu.

K vidění bude souboj mužstev, jejichž forma je zcela odlišná. Zatímco Huesca je na samotném dně tabulky, což vyřešila vyhozením trenéra Lea Franca, jehož nástupce Francisco bude debutovat, tak Espanyol pod Rubim ožil a bojuje o pohárové příčky.

Rubi vloni trénoval Huescu a dovedl ji k historickému postupu do La Ligy, ale poté neodolal vábení Espanyolu. Pokud jde o složení týmů, tak Espanyol vsadí na osvědčenou sestavu, Huesca postrádá Luisinha a Brežančiće.

21.10.18 20:45 Real Betis -:- Real Valladolid

Dalším, kdo prověří efekt jménem Ronaldo, bude Betis. Verdiblancos jsou v souboji s Valladolidem favoritem, ale Pucela se dostala do skvělé formy a nedá soupeři nic zadarmo.

Pod vzestupem Valladolidu je podepsaný Ronaldo, jehož příchod do vedení klubu jako by mávnutím kouzelného proutku otočil vývoj sezóny. Nováček soutěže se čím dál více vzdaluje sestupovému pásmu a nyní má blíže k pohárům. Betis má v tabulce shodný počet dvanácti bodů.

Lodivod Andalusanů Quique Setién musí poskládat sestavu bez zraněných Guardada, Joaquína a Tella, což znamená oslabení středové řady. Keko, Óscar Plano a Čop jsou ztráty, které napočítali hosté.

22.10.18 21:00 Real Sociedad -:- Girona

V devátém kole Primera División zbývá odehrát posledních devadesát minut. Sledovat je budou fanoušci na Anoetě, kde domácí Real Sociedad poměří formu s Gironou.

Erreala stojí před dalším pokusem, aby poprvé zvítězila na vylepšené Anoetě. Proti Gironě je mírným favoritem, přestože ji trápí početné absence. Garitano nemůže využít služeb vykartovaného Thea a zraněných Januzaje, Llorenteho, Merina či Zaldúy.

Ani Girona neocestovala do San Sebastiánu v plné síle, Granell, Mojica a Iraizoz zůstali v Katalánsku. Zajímavý zápas prožije Eusebio Sacristán, jenž vloni nedokázal naplnit potenciál na lavičce Realu Sociedad, a tak to letos zkouší u Girony.

 

Tabulka po 8. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Sevilla +2 8 5 1 2 18:8 (+10) 16 V V V V P
2. Barcelona –1 8 4 3 1 19:9 (+10) 15 R R P R V
3. Atlético Madrid +1 8 4 3 1 9:4 (+5) 15 V R V V R
4. Real Madrid –2 8 4 2 2 12:7 (+5) 14 P R P V R
5. Espanyol +2 8 4 2 2 11:7 (+4) 14 V R V P V
6. Deportivo Alavés 8 4 2 2 11:8 (+3) 14 V P R V V
7. Real Valladolid +2 8 3 3 2 7:6 (+1) 12 V V V R P
8. Real Betis –3 8 3 3 2 5:6 (-1) 12 P V V R R
9. Real Sociedad +4 8 3 2 3 12:11 (+1) 11 V P R V P
10. Celta de Vigo –2 8 2 4 2 13:12 (+1) 10 P R R R P
11. Levante +5 8 3 1 4 12:14 (-2) 10 V V P P P
12. Eibar +5 8 3 1 4 9:12 (-3) 10 V P P V R
13. Getafe –4 8 2 3 3 6:7 (-1) 9 P R R P V
  Valencia +1 8 1 6 1 6:7 (-1) 9 R V R R R
15. Girona –4 8 2 3 3 10:13 (-3) 9 P R P R V
16. Villarreal –4 8 2 2 4 6:7 (-1) 8 P P V R V
17. Athletic Club –2 7 1 4 2 9:13 (-4) 7 P R P R R
18. Leganés +2 8 2 1 5 7:12 (-5) 7 V P V P P
19. Rayo Vallecano –1 7 1 2 4 7:15 (-8) 5 P R R P V
20. Huesca –1 8 1 2 5 7:18 (-11) 5 P R P P P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace