Espanyol a Sevilla znovu uspěly, Getafe prohrálo

Fran Vázquez (© marca.es)

Dvě výhry, jedna prohra. Taková je bilance španělských zástupců ve třetím kole základních skupin Evropské ligy.

Ludogorets - Espanyol 0-1 (13. Campuzano)

Zatímco v lize se Espanyol potácí v depresích v sestupovém pásmu s pěti body, v Evropské lize se už posunul na hranici sedmi bodů, a to díky triumfu na hřišti Ludogoretsu.

K němu stačila Kataláncům jediná trefa Campuzana, jenž sám před brankářem ve 13. minutě nezaváhal. Utkání příliš fotbalové krásy nepobralo, hra kvůli častým přerušením neměla spád.

Espanyol si v klidu hlídal vedení, až v závěru se dostal pod tlak, který ještě umocnilo vyloučení Javi Lópeze. Na vítězství hostů se už nic nezměnilo.

Sestava Espanyolu: Diego López; Lluis López, Espinosa, Dídac; Corchia, Melendo (69. Roca), Iturraspe, Granero, Javi López; Campuzano (78. Ferreyra) a Wu Lei (61. Vargas).

Getafe - Basilej 0-1 (19. Frei)

Getafe nenavázalo na předchozí dobré výsledky v soutěži a muselo se poklonit před Basilejí, kterou postrčila k triumfu branka Freie z 19. minuty.

Útočník hostů využil zaváhání Nyoma, jenž upadl a Petretta v rychlé akci našel Freie, který už měl snadnou úlohu. O deset minut dříve to byli domácí, kdo zahrozil, Ángela však zastavila branková konstrukce.

Getafe sice mělo tlak, jenže mu dělalo velký problém vytvořit si příležitost. V 75. minutě byl vyloučen hostující Bua, ani to ale Azulones k vyrovnání nepomohlo. Getafe prohrálo s Basilejí 0-1.

Sestava Getafe: Chichizola; Nyom, Djené, Bruno (15. Cabrera), Raúl García; Portillo (58. Jason), Maksimović, Fajr, Kenedy; Jorge Molina (72. Cucurella) a Ángel.

Sevilla - Dudelange 3-0 (48. a 75. Fran Vázquez, 77. Munir)

Nejlépe si ve čtvrtečním programu vedla Sevilla, která díky zlepšené koncovce ve druhé půli nedala šanci Dudelange. Outsidera skupiny porazila jasně 3-0.

Andalusané měli po celý zápas jasně navrch, jenže v prvním poločase i přes několik šancí nedokázali rozvlnit síť. Vytrestat je mohl Sinani, balón ke štěstí domácích propadl těsně vedle.

Po změně stran už Sevilla zakončení zpřesnila. Hrdinou večera se stal Fran Vázquez, po jehož hlavičce a dorážce vedl favorit 2-0. Na konečných 3-0 upravil Munir po pobídce Escudera. 

Sestava Sevilly: Bono; Sergi Gómez (70. Diego Carlos), Escudero, Koundé, Pozo; Fran Vázquez, Rony Lopes (60. Gil), Gudelj; Dabbur, Luuk de Jong (52. Munir) a Óliver Torres.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace