Sevilla a Getafe na úvod Evropské ligy vyhrály, Espanyol remizoval

Getafe uspělo (© marca.es)

Poměrně úspěšný byl čtvrtek pro španělský fotbal. Sevilla a Getafe vstoupily do základních skupin Evropské ligy vítězstvím, Espanyol remízou.

Getafe - Trabzonspor 1-0 (18. Ángel)

Getafe zůstalo věrné svému hernímu stylu i při návratu do Evropské ligy a oslavilo ho vítězstvím nad Trabzonsporem, ke kterému stačila Madriďanům jediná branka z osmnácté minuty. Jejím autorem byl Ángel.

Domácí útočník využil přesného centru Raúla Carnera a zasloužil se o nejlepší moment střetnutí, které nabídlo sotva průměrnou kvalitu.

Getafe si těsný náskok bez potíží hlídalo, o bezzubosti soupeře hovoří fakt, že ani jednou nevystřelil na branku. Getafe necelými šesti tísici příznivů zaslouženě zdolalo Trabzon 1-0.

Sestava Getafe: Chichizola; Nyom, Djené, Bruno, Raúl García; Portillo, Fajr, Timor (91. Arambarri), Kenedy (77. Cucurella); Ángel a Enric Gallego (68. Jaime Mata).

Karabach - Sevilla 0-3 (62. Chicharito, 78. Munir, 85. Óliver Torres)

Další vítězství, další vychytaná nula pro Tomáš Vaclíka a další dobré pocity z předvedeného výkonu. Sevilla zvítězila na hřišti Karabachu 3-0.

Po prvním poločase byl přitom i přes převahu hostů stav 0-0, branky začaly padat až po změně stran, kdy obrana domácí přestávala stíhat náporu Andalusanů.

Po hodině hry se krásným přímým kopem prosadil Chicharito, na jehož gól navázal povedeným přehozením brankáře Munir a definitivní podobu výsledku dal pět minut před koncem Óliver Torres nůžkami z malého vápna. Sevilla vstoupila do Evropské ligy stejně úspěšně jako do domácí soutěže.

Sestava Sevilly: Vaclík; Pozo, Koundé, Diego Carlos, Escudero; Joan Jordán (58. Rony Lopes), Gudelj, Óliver Torres (86. Dabbur); Fran Vázquez, Chicharito (72. Banega) a Munir.

Espanyol - Ferencváros 1-1 (60. Vargas - 10. Javi López (vl.)

Nečekanou ztrátu zaznamenal Espanyol, když v domácím prostředí jen remizoval s celkem Ferencváros, byť ve druhém dějství svůj výkon zlepšil.

Na začátku té první se sice prosadil Javi López, jenže nešťastně do vlastní branky. Espanyol se marně snažil v útoku něco vymyslet, do kabin se tak šlo za stavu 0-1 a bez toho, aby domácí vyzkoušeli brankáře Dibusze.

Po příchodu z kabin fanouškům zatrnulo, přímý kop Isaela totiž doplachtil až na břevno. Poté už úřadoval Espanyol. Wu Lei ještě neuspěl, Vargas už ale o chvíli později přece jen vyrovnal ze snadné dorážky. Granerovi zkazila v poslední šanci utkání radost branková konstrukce, a tak Espanyol s outsiderem jen remizoval.

Sestava Espanyolu: Diego López; Javi López, Naldo, Espinosa, Dídac (67. Pedrosa); Melendo (56. Calleri), Roca, Lozano, Granero; Wu Lei a Vargas 74. Campuzano).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace