Getafe si vyšláplo na Ajax, Sevilla remizovala, Espanyol selhal

Záběr z utkání Getafe - Ajax (© marca.es)

Getafe vstoupilo do šestnáctifinále Evropské ligy skvěle, když doma porazilo Ajax 2-0. Sevilla v Rumunsku remizovala s Clují a Espanyol dostal v Anglii lekci od Wolves.

Getafe - Ajax Amsterdam 2-0 (37. Deyverson, 93. Kenedy)

Getafe se nezaleklo slavného jména a i proti Ajaxu zůstalo věrné škole José Bordaláse. Výsledkem je cenný skalp soupeře a výborná pozice do odvety.

Maximální nasazení a precizní obrana, která Ajax za devadesát minut nepustila do žádné vyložené šance. A k tomu efektivita v útoku, to byly hlavní zbraně Getafe.

Hosté ve 37. minutě zaspali po standardce a Deyverson trestal. Getafe trpělo jen v části druhého poločasu, avšak z tlaku soupeře se vymanilo a v nastavení podruhé udeřilo. Na konečných 2-0 upravil tečovanou střelou Kenedy.

Sestava Getafe: Soria; Damián Suárez, Djené, Etxeita, Oliveira; Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella (88. Kenedy); Jaime Mata (72. Jorge Molina) a Deyverson (57. Ángel).

Cluj - Sevilla 1-1 (59. Deac (pen.) - 82. En-Nesyri)

Utkání mezi Clují a Sevillou vítěze nenašlo, což znamená, že o všem rozhodne až odveta na Pizjuánu.

Sevilla se ukázala v dobrém světle v úvodní 45minutovce, jenže De Jong v největší příležitosti mířil jen do břevna. Po změně stran se hra Andalusanů výrazně zhoršila, což Cluj potrestala gólem Deace z pokutového kopu za ruku.

Až v závěru Sevilla znovu ožila a k jejímu štěstí to stačilo na srovnání skóre zásluhou střídajícího En-Nesyriho. Rony Lopes mohl dokonat otočku, ztroskotal ovšem na povedeném zákroku Arlauskise.

Sestava Sevilly: Vaclík; Jesús Navas (73. En-Nesyri), Koundé, Diego Carlos, Escudero; Joan Jordán, Gudelj, Fernando; Suso (91. Fran Vázquez), Ocampos (78. Rony Lopes) a De Jong.

Wolves - Espanyol 4-0 (15., 67. a 81. Jota, 52. Neves)

Espanyol je jednou nohou z Evropské ligy, na anglické Wolves nenašli Katalánci protizbraň a odjíždějí s debaklem 0-4.

Abelardo obměnil sestavu proti té ligové a hra Espanyolu neměla potřebnou kvalitu, což potvrdil už v prvním poločase úvodním gólem Jota.

Druhá půle už byla jasně v režii domácích, Jota dalšími dvěma zásahy dokonal svůj hattrick, čímž navázal na gól Nevese. Wolves mají nakročeno po výhře 4-0 ke snadnému postupu.

Sestava Espanyolu: Prieto; Víctor Gómez (76. Darder), Calero, Naldo, Dídac; Vargas, Iturraspe (61. David López), Víctor Sánchez, Melendo (62. Calleri); Ferreyra a Wu Lei.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace