Espanyol doprovodí Sevillu do vyřazovací části Evropské ligy, Getafe i přes výhru v Turecku nic jistého nemá

Espanyol slaví postup (© marca.es)

Espanyol už má stejně jako Sevilla jistý postup do play-off Evropské ligy. Naopak Getafe bude muset v posledním utkání skupiny bodovat.

Trabzonspor - Getafe 0-1 (51. Jaime Mata)

Vítězství 1-0 je nejlepší zprávou z utkání Getafe na hřišti Trabzonsporu, protože Madriďanům dává naději na postup.

Getafe bude muset v závěrečném střetnutí skupiny proti Krasnodar bodovat. Pokud se mu to povede, přežije v Evropské lize zimu.

Dnešní střetnutí nic zajímavého nenabídlo. S výjimkou hezké branky Maty z otočky z 51. minuty se toho totiž na hřišti příliš nedělo. Zápas neměl tempo, šance, fotbalovost. Getafe si těsný náskok bez větších problémů pohlídalo až do konečného hvizdu.

Sestava Getafe: Chichizola; Nyom, Djené, Bruno, Oliveira; Portillo, Arambarri, Fajr, Kenedy (86. Cucurella); Jorge Molina (61. Ángel) a Jaime Mata (73. Timor).

Ferencváros - Espanyol 2-2 (23. Sigér, 91. Škvarka (pen.) - 31. Melendo, 96. Darder)

Dramatický závěr střetnutí Ferencváros - Espanyol měl šťastné vyústění pro hosty, kterým stačil body k jistotě postupu i prvního místa ve skupině.

Dlouho platily góly Sigéra a Melenda z prvního poločasu, protože na další se muselo čekat až do nastaveného času. V něm byl nařízen ve prospěch domácích pokutový kop, který proměnil Škvarka. Zdálo se, že Ferencváros získá tři body.

Jenže v 96. minutě si našel centr Pipy střídající žolík Darder a v poslední akci zápasu vyrovnal. To už v době, kdy na hřišti nebyl vyloučený Ćivić. Espanyol si oproti lize vedl v Evropské lize výrazně lépe a může se těšit na další soupeře.

Sestava Espanyolu: Diego López; Lluis López, Calero, Dídac; Pipa, Lozano, Iturraspe, Granero (69. Ezzarfani), Corchia; Melendo (81. Calleri) a Campuzano (88. Darder).

Sevilla - Karabach 2-0 (61. Bryan Gil. 92. Dabbur)

Góly Bryana Gila a Dabbura stačily Seville, aby si v Evropské lize zachovala stoprocentní bilanci, neboť měly hodnotu skalpu Karabachu.

Julen Lopetegui podle očekávání vsadil na hodně netradiční jedenáctku, na níž byla patrná nesehranost. A tak sice měli Andalusané převahu, ale velké množství gólových šancí nikoliv.

V 61. minutě se usmálo štěstí na Bryana, k němuž se nejprve balón odrazil, aby následně střelu mladíka Sevilly tečoval jeden z obránců mimo dosah brankaře. Další radost na Pizjuánu přišla v nastavení, kdy pečetil na konečných 2-0 Dabbur. Sevilla vyhrála i pátý zápas základní skupiny.

Sestava Sevilly: Bono; Pozo, Sergi Gómez, Carriço, Escudero; Munir, Óliver Torres (69. Mena), Gudelj, Rony Lopes (56. Bryan Gil); Dabbur a Chicharito (63. Fran Vázquez).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace