Sevilla v Evropské lize postupuje, Espanyol vyhrál, Getafe padlo

Sevilla slaví postup (© marca.es)

Sevilla si zajistila v Evropské lize postup do vyřazovací fáze, výhru slaví Espanyol, naopak Getafe neuspělo.

Dudelange - Sevilla 2-5 (69. a 80. Sinani - 17. a 36. Dabbur, 27., 33. a 66. Munir)

Ani hřiště ve velmi špatném stavu nezastavilo Sevillu, která zejména díky skvělé první půli smetla Dudelange 5-2.

V prvním poločase totiž zaznamenali Andalusané rovnou čtyři branky, o které se rovným dílem podělili Dabbur a Munir, kteří si tak hlasitě řekli o větší herní vytížení.

Munir ve druhém dějství dokonal svůj hattrick, načež Sevilla zvolnila tempo a dovolila soupeři dvěma góly Sinaniho upravit stav. Na postupu Andalusanů to nic nezměnilo.

Sestava Sevilly: Bono; Pozo, Gudelj, Sergi Gómez, Escudero; Rony Lopes, Joan Jordán (61. Fernando), Óliver Torres (51. Fran Vázquez), Nolito (51. De Jong); Dabbur a Munir.

Basilej - Getafe 2-1 (8. Cabral, 61. Frei - 45. Jaime Mata (pen.))

Getafe naopak neuspělo a přezimování v Evropské lize ještě zdaleka nemá jisté, neboť ve skupině spadlo až na třetí místo. V Basileji prohrálo 1-2.

Už v osmé minutě využil první šanci šikovným přehozením Chichizoly Cabral, na jehož branku zareagovalo Getafe na konci půle, kdy dostalo výhodu pokutového kopu. Ten proměnil Jaime Mata.

Po hodině hry ale hostující obrana neuhlídala rychlý útok Basileje, kterému dal Frei gólovou tečku. Getafe už podruhé odpovědět nedokázalo a ze Švýcarska se vrací s nepořízenou.

Sestava Getafe: Chichizola; Maksimović (67. Nyom), Bruno, Oliveira, Raúl García; Portillo, Fajr (79. Ángel), Timor, Duro (68. Kenedy); Jaime Mata a Gallego.

Espanyol - Ludogorets 6-0 (5. Melendo, 20. Lluís López, 36. Vargas (pen.), 52. Campuzano, 73. Pedrosa, 76. Ferreyra)

Espanyol si stejně jako Sevilla s chutí zastřílel a rázně utnul domácí trápení. Fanoušci konečně odcházeli z RCDE Stadium s pocitem vítězů, Espanyol přejel Ludogorets 5-0.

Zápas se naklonil na stranu domácích velmi rychle. V páté minutě otevřel skóre Melendo a o chvíli později zastavil únik Espanyolu jen za cenu červené karty Forster. Lluís López po dvaceti minutách vedení Katalánců znásobil, a když byl v 35. minutě vyloučen Góralski a Vargas nařízený pokutový kop proměnil, bylo jasné, že půjde jen o to, jak vysokým rozdílem Espanyol zvítězí.

Hosté oslabení o dva fotbalisty nestíhali a ve druhém poločase postupně inkasovali ještě od Campuzana, Pedrosy a Ferreyry, aby nekonec odjeli s debaklem 0-6.

Sestava Espanyolu: Diego López; Corchia, Lluis López, Espinosa (46. Pedrosa), Calero, Dídac; Melendo (72. Wu Lei), Lozano, Granero; Campuzano (64. Ferreyra) a Vargas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace