Preview prvních zápasů základních skupin Evropské ligy

Stadion Getafe (© marca.es)

Čtvrtek je vyhrazen Evropské lize, která začne prvními zápasy základních skupin. Do akce jdou i tři španělské celky.

Getafe - Trabzonspor, 18:55

Getafe se po devíti letech vrací do kontinentálních soutěží a na úvod má hratelného soupeře v podobě tureckého Trabzonu. Azulones navíc mají výhodu domácího prostředí, byť ji bude chtít narušit asi tisícovka hostujících příznivců.

EuroGeta nastoupí v podobné jedenáctce, jaká dostává důvěru v ligové soutěži. Bordalás má ambice uspět i v Evropě a na rozdíl od jiných trenérů se nechystá šetřit klíčové opory. Ze sestavy tureckého mužstva je nejznámější jméno Obi Mikela, dlouholetého hráče londýnské Chelsea.

Karabach - Sevilla, 18:55

Sevilla měla ambice postoupit do Ligy mistrů, ale osud ji přihrál další šanci v Evropské lize, kde jsou Andalusané vůbec nejúspěšnějším celkem. I v letošním vydání mají ambice dosáhnout na celkové vítězství a úvod sezóny jim dává naději.

Týmu se pod vedením Julena Lopeteguiho daří. Pro dnešní mač na hřišti Karabachu nemůže trenér nasadit zraněného Nolita a vykartovaného Ocampose, příležitost číhá na Koundého, Gudelje, Frana Vázqueze či v útoku na Munira s Chicharitem. Karabach nemá v Evropě takové jméno, zejména před vlastním publikem jde ale o velmi nepříjemného soka.

Espanyol - Ferencváros, 21:00

Také Espanyol se po delší době vrací do Evropské ligy, a to utkáním na RCDE Stadium proti Ferencvárosi. Katalánci jsou posíleni prvním ligovým vítězstvím na hřišti Eibaru, kde se jim navíc podařilo otočit nepříznivé skóre.

Dnes jim patří role jasného favorita, kterou se pokusí splnit v jedenáctce, která bude vycházet z té víkendové. K nucené změně dojde v útoku, kde zraněného Ferreyru zastoupí Wu Lei. Piatti, David López, Corchia a Iturraspe pokračují na listině zraněných. Maďarské mužstvo je pro většinu fanoušků velkou neznámou, papírově by ale nemělo na Pericos stačit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace