Preview pátých zápasů základních skupin Evropské ligy

José Bordalás (© marca.es)

Čtvrtek nabídne páté zápasy základních skupin Evropské ligy, které se týkají i tří zástupců Španělska.

Trabzonspor - Getafe, 16:50

Těžký úkol čeká na Getafe, jehož evropské dobrodružství se nevyvíjí tak, jak si Azulones představovali.

Po čtyřech utkáních jsou totiž až na třetím místě tabulky, což znamená, že pokud chtějí pomýšlet na přezimování v Evropské lize, musejí uhrát na horké turecké půdě dobrý výsledek.

Trabzonspor je poslední, dosud získal jediný bod. Getafe na soupeře vyrukuje v sestavě, která se bude hodně podobat té ligové.


Ferencváros - Espanyol, 18:55

Espanyol už v Evropské lize vydělal téměř 5 milionů eur, dalších 570 tisíc eur může inkasovat v případě, že splní roli favorita a porazí Ferencváros i ve druhém vzájemém klání.

To by pro Katalánce znamenalo nejen finanční prémii, ale i zajištění postupu z prvního místa tabulky. K přesunu do dalšího kola soutěže jim stačí i remíza.

Pablo Machín si je vědom těžké situace v lize a dá šanci některém méně využívaným fotbalistům. Ve Španělsku zůstali zranění Vargas, Piatti, Ferreyra, Naldo a Javi López.

Sevilla - Karabach, 21:00

Sevilla má ze španělských celků nejlepší výchozí pozici. Evropskou ligou zatím proplouvá bez ztráty kytičky a má jistý postup.

Střetnutí proti Karabachu tak dává Julenu Lopeteguimu šanci poskytnout příležitost hráčům širšího kádru, aby rozložil síly mezi celý tým.

A přesně to se kouč Andalusanů chystá udělat. Na větší porci minut se mohou těšit Bono, Sergi Gómez, Rony Lopes, Dabbur či Chicharito.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace