Preview třetích zápasů základních skupin Evropské ligy

Trénink Espanyolu (© as.com)

Espanyol, Sevillu a Getafe čekají třetí zápasy v základní fázi Evropské ligy.

Ludogorets - Espanyol, 18:55

Jako první půjde do akce Espanyol, který se představí na půdě lídra skupiny Ludogoretsu. Pokud Espanyol uspěje, výrazně se přiblíží postupu do další fáze.

Zajímavostí je, že v případě vítězství budou mít Pericos v tabulce Evropské ligy více bodů než v La Lize... Právě zapomenout na ligové trápení a zvýšit si sebevědomí do bojů v domácí soutěži, to je úkol Katalánců.

Piatti, Calleri, Calero, Pedrosa a Puado nejsou v nominaci, a přestože základní sestava bude vycházet z té obvyklé, mohl by Pablo Machín využít i méně vytěěžovaná jména.

Getafe - Basilej, 21:00

Getafe se v Evropě zalíbilo, vyhrálo první dva zápasy a ve třetím se mu na Coliseu postaví Basilej. 

Pokud by se Madriďané po polovině programu základní skupiny dostali na plný počet devíti bodů, znamenal by to obrovskou naději na postup do vyřazovací části soutěže. O motivaci tak mají fotbalisté Getafe postaráno.

Timor je jejich jedinou vynucenou absencí, José Bordalás dopřeje odpočinek mnoha klíčovým postavám a do boje vyšle ty hráče, kteří nedostávají pravidelně příležitost v ligové soutěži.

Sevilla - Dudelange, 21:00

Podobný přístup zvolí i Sevilla, která rovněž výrazně obmění úvodní jedenáctku. Na stadionu Ramóna Sáncheze-Pizjuána totiž bude hostit Dudelange, outsidera skupiny.

Společnou má Sevilla s Getafe i prozatím stoprocentní bilanci a s ní spojenou šanci být jednou nohou v další fázi Evropské ligy.

Největší zajímavostí v sestavě bude přítomnost Dabbura, dosud přehlížený útočník dostane šanci zaujmout Julena Lopeteguiho. Bono, Pozo, Sergi Gómez, Gudelj či Rony Lopes rovněž dostanou větší porci minut, než tomu bývá v utkáních v rámci La Ligy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace