Preview 7. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Teprve ve čtvrtek skončilo šesté kolo Primery a od pátku se rozjíždí to sedmé.

A sice zápasem mezi Rayem a Espanyolem.

Následovat budou nadmíru atraktivní sobotní mače Real Sociedad - Valencia, Barcelona - Athletic, Eibar - Sevilla a madridské derby mezi Realem a Atléticem.

Porci čtyř zápasů nabídne i neděle, kdy Huesca vyzve Gironu, Villarreal Valladolid, Levante Alavés a Betis Leganés.

Pondělní dohrávku obstarají Celta Vigo a Getafe.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
28.09.18 21:00 Rayo Vallecano -:- Espanyol

Espanyol prožívá velmi dobrý vstup do sezóny a drží se na pohárových příčkách, přestu mu chybí jedna věc - zvítězit i na hřišti soupeře. Další možnost k tomu má v sedmém kole, kdy zavítá do Vallecas.

Rayo Vallecano po postupu ze Segundy stále ještě nepřivyklo nárokům La Ligy a v tabulce se nachází na předposledním místě. Příčinou je zejména obrana, která mají Madriďané třetí nejhorší v soutěži.

Míchelovi svěřenci chtějí odčinit poslední domácí debakl s Alavésem. Budou se o to snažit bez Elustonda, jehož čeká pobyt na marodce. Espanyol stejně jako v týdnu proti Eibaru nemůže nasadit Davida Lópeze. Jinak ani jeden z týmů nemusí řešit žádné absence klíčových fotbalistů.

29.09.18 13:00 Real Sociedad -:- Valencia

Valencia nabrala směr Sen Sebastián, aby se v sobotu od třinácti hodin střetla na stadionu Anoeta s Realem Sociedad.

A Netopýři už potřebují zabrat, protože, ač to zřejmě nikdo nečekal, jsou po šesti odehraných zápasech jediným týmem La Ligy, který ještě nedokázal ani jednou zvítězit. V minulém kole k tomu měl blízko, ale zchladil je pát minut před koncem Iago Aspas.

Real Sociedad se s vyrovnanou bilancí 2-2-2 potuluje středem tabulky, vítězství by Basky posunulo k pohárům. Poprvé se o to mohou pokusit se Sandrem, jehož zdravotní potíže snad definitivně pominuly. Mimo zůstávají Llorente, Januzaj a vykartovaní Theo a Juanmi. Ve Valencii naproti tomu zůstalo trio Gayá, Piccini a Santi Mina.

29.09.18 16:15 FC Barcelona -:- Athletic Club

Remíza s Gironou, prohra na půdě Leganésu. To jsou poslední výsledky Barcelony, které již nedává prostor k dalšímu zaváhání. V sedmém ligovém kole vyzvou Katalánci Athletic.

Valverdeho mužstvo bylo po utkání na Butarque hodně kritizované, od dnešního mače se proto očekává návrat k lepší hře i výsledkům. Do obrany se po trestu vrátí Lenglet, jenž zastoupí zraněného Umtitiho. Pohledy bude přitahovat Piqué, jehož chyby se podepsaly pod oba špatné výsledky.

Také Athletic má co napravovat, v týdnu poprvé pod Berizzem prohrál, a to rovnou 0-3 před vlastním publikem s Villarrealem. Zcela fit již je útočník Aduriz, od první minuty by ale mohl na pozici devítky nastoupit hbitější Williams.

29.09.18 18:30 SD Eibar -:- Sevilla

Eibar bude dalším, kdo se pokusí zastavit rozjetou Sevillu, která prožívá nejlepší období od příchodu Pabla Machína na lavičku.

Výhry 5-1 nad Standardem Lutych, 6-2 nad Levante a skalp Realu Madrid v poměru 3-0, to je vizitka Andalusanů, v jejichž dresu září zejména útočné duo Ben Yedder a André Silva na které budou spoléhat i dnes. Chybět nebude ani Arana, jehož zranění nebylo vážné. Escudero či Mercado naopak zůstávají mimo hru.

Vloni si Eibar na Seville smlsl poměrem 5-1, pokud by zvítězit i tentokrát, byl by to pro Mendilibarovu partu třetí domácí triumf v řadě. V sestavě se žádné převratné novinky neočekávají.

29.09.18 20:45 Real Madrid -:- Atlético Madrid

Největším lákadlem sobotního programu šestého kola La Ligy bezpochyby bude klasické madridské derby mezi Realem a Atléticem.

Podle mnohých jde mezi zápasy v rámci jednoho města o jednoznačně nejatraktivnější duel, kterému mohou klání Inter - AC, River - Boca či Arsenal - Tottenham jen závidět. Real Madrid patří mezi evropskou špičku dlouhodobě, Atlético se do této skupiny přidalo pod vedením Diega Simeoneho.

Bílý balet jde do střetnutí raněn tristním výkonem v Seville, kde prohrál zaslouženě 0-3. Nálada v táboře soupeře je lepší, neboť Atlético dává zapomenout na nejistý vstup do sezóny a už znovu sbírá body po třech. Jako proti Huesce, kterou smetlo už v první půli.

Real Madrid čeká na domácí výhru v derby více než pět let, dnes navíc bude postrádat levého beka Marcela, jehož zastoupí zřejmě Nacho. Na opačný kraj obrany se vrací Carvajal. V barvách Atlética stihne utkání Giménez, tudíž Simeone nemusí řešit žádné problémy při skládání úvodní jedenáctky.

30.09.18 12:00 Huesca -:- Girona

V neděli se v rámci sedmého kola nejvyšší soutěže jako první otevřou brány stadionu El Alcoraz, kde domácí Huesca bude bojovat o přerušení negativní série na úkor Girony.

Čtyři prohry v řadě, to je bilance Huescy. Proto bude ostře sledovaným mužem Leo Franco. Nezkušený trenér dostal šanci vést aragonský celek v La Lize, ale jeho štace by mohla rychle skončit, a to pokud už po dnešním mači za předpokladu, že Huesca opět nedokáže bodovat.

Obejít se bude muset bez zraněného obránce Luisinha. Leo Franco by opět mohl zamíchat složením úvodní jedenáctky ve snaze o oživení herního projevu i výsledků. Plana a Mojica zůstávají mimo hru z pohledu Girony, jež se po prohře s Betisem rovněž touží vrátit na správnou kolej.

30.09.18 16:15 Villarreal -:- Real Valladolid

Posádka Žluté ponorky zaslechla budíček a po nevýrazném úvodu sezóny zabrala, třikrát v řadě neprohrála a naposledy zvítězila hladce 3-0 na San Mamés. Nyní čeká na Villarreal papírově slabší soupeř v podobě Valladolidu.

Pucela k radosti majitele klubu Ronalda konečně dosáhla po návratu do La Ligy na první vítězství, a to proti Levante, což znamenalo posun mimo sestupové příčky. Na Estadio de la Cerámica se chce Valladolid pokusit o překvapení a získat další bod či body.

Jenže situaci mu komplikují početné absence. Ke zraněným Joaquínovi, Verdemu a Luismimu se totiž přidal minimálně na tři týdny Óscar Plano a kvůli klauzuli ve smlouvě nemůže Sergio využít služeb Enese Ünala. Villarreal potvrdil, že absence Bruna, Cáserese a Javi Fuega platí i nadále.

30.09.18 18:30 Levante -:- Deportivo Alavés

Levante poznává, že nic netrvá věčně. Pod vedením Paca Lópeze Granotes vyhráli 9 z úvodních 12 zápasů, jenže poté na ně sedla krize, která má podobu jediného bodu za posledních pět kol.

Vylepšit si náladu a znovu začít vítězit, to je proto jasný cíl Levante před zápasem proti Alavésu. Baskové jsou naopak na vrcholu sil, a pokud na Ciutat získají všechny body, dotáhnou se na vedoucí duo gigantů Barcelona a Real Madrid, což by bylo pro Alavés sice jen dílčí, přesto obrovský úspěch.

Alavés nemusí řešit žádné podstatné ztráty, Levante nemohlo nominovat vykartovaného Vukčeviće a zraněného krajního obránce Cokeho.

30.09.18 20:45 Real Betis -:- Leganés

Fotbalovou neděli uzavře v La Lize střetnutí mezi Betisem a Leganésem, na které půjdou příznivci lační po zajímavých 90 minutách na stadion Benita Villamarína.

Domácí trenér Quique Setién má příjemnou starost. Poprvé v sezóně má k dispozici kompletní kádr, který mají Andalusané nejsilnější a nejvyrovnanější za dlouhou dobu, a musí vybrat jedenáctku, která dostane důvěru od první minuty. Měla by být hodně podobná té, která předvedla dobrý výkon v Gironě.

Leganés posílil senzační skalp Barcelona, k němuž ale došlo na stadionu Butarque. Mimo něj je to pro Okurky jiná písnička, výrazně smutnější. Leganés totiž nezvítězil ve venkovním zápase téměř rok - naposledy v říjnu 2017 v Málaze. Arnaiz a Szymanowski jsou na listině zraněných, nejistá je účast Siovase, jehož sužují vysoké horečky.

01.10.18 21:00 Celta de Vigo -:- Getafe

Poslední kapitola sedmého pokračování letošního ročníku Primera División bude napsána na Balaídosu, kde si to Celta Vigo v pondělní dohrávce rozdá s Getafe.

Celta věří, že bude zlomeno jedno velké prokletí. Getafe je totiž jedním z mála klubů, který ještě odolává střeleckému apetitu Iaga Aspase. Osm zápasů proti Azulones, nula branek, to je bilance reprezentačního útočníka. Chybět v sestavě naopak bude Emre Mor, jenž ulehl s chřipkou.

Ignasi, Guardiola, Gaku a Iván Alejo jsou ztráty Getafe, které s rovněž může pochlubit střelcem ve formě - Ángelem. O toho usilovala v létě Girona a Madriďané si musí mnout ruce, že náporu Katalánců odolali, neboť Ángel je klíčovou postavou ofenzivy a jedním z důvodů solidního vstupu do sezóny.

 

Tabulka po 6. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 6 4 1 1 17:7 (+10) 13 P R V V V
2. Real Madrid 6 4 1 1 12:6 (+6) 13 P V R V V
3. Atlético Madrid 6 3 2 1 8:4 (+4) 11 V V R P V
4. Deportivo Alavés 6 3 2 1 9:6 (+3) 11 R V V V R
5. Sevilla 6 3 1 2 13:6 (+7) 10 V V P P R
6. Espanyol 6 3 1 2 6:4 (+2) 10 V P V P V
7. Celta de Vigo 6 2 3 1 11:9 (+2) 9 R R P V V
8. Real Betis 6 2 3 1 4:5 (-1) 9 V R R V R
9. Villarreal 6 2 2 2 5:3 (+2) 8 V R V P R
10. Real Sociedad 6 2 2 2 9:9 (0) 8 R V P P R
11. Getafe 6 2 2 2 5:5 (0) 8 R P V R V
12. Girona 6 2 2 2 7:9 (-2) 8 P R V V P
13. Eibar 6 2 1 3 5:7 (-2) 7 P V R V P
14. Real Valladolid 6 1 3 2 5:6 (-1) 6 V R P R P
15. Athletic Club 5 1 3 1 7:9 (-2) 6 P R R R V
16. Valencia 6 0 5 1 4:6 (-2) 5 R R R R P
17. Levante 6 1 1 4 9:13 (-4) 4 P P P R P
18. Leganés 6 1 1 4 6:11 (-5) 4 V P P P R
19. Rayo Vallecano 5 1 1 3 5:12 (-7) 4 R P V P P
20. Huesca 6 1 1 4 6:16 (-10) 4 P P P P R

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace