Valencia si finále Evropské ligy nezahraje, s Arsenalem prohrála i podruhé

Arsenal slaví postup do finále Evropské ligy (© marca.es)

Valencia nedokázala smazat manko, které nabrala v Londýně (1-3), a po prohře 2-4 odvetě končí v Evropské lize v semifinále.

Netopýři začali velkým tlakem, jehož výsledkem byla rychlá trefa Gameira. V tu chvíli stačila domácím k postupu další branka. Jenže místo toho přišlo bleskové vyrovnání, o které se zasloužil Aubameyang. Stav byl 1-1 a vyrovnala se i hra. Parejo z přímého kopu střílel těsně vedle, Lacazette orazítkoval tyč.

Náladu si hostující útočník zlepšil pět minut po pauze, kdy poprvé poslal Arsenal do vedení a v podstatě tak rozhodl o osudu dvojzápasu. Gameiro šťastným gólem vyrovnal, Valencia ale stále potřebovala další tři góly. Veškeré naděje Mestally utnul v 69. minutě Aubameyang, jenž v závěru parádně zatloukl míč pod břevno a dokonal svůj hattrick.

Marcelinova parta zůstala před branama finále, na Arsenal nestačila po výsledcích 1-3 a 2-4.

Sestavy:

Valencia: Neto; Piccini (56. Carlos Soler), Garay, Gabriel Paulista, Gayá; Wass, Parejo, Coquelin, Guedes (71. Ferran Torres); Rodrigo (71. Santi Mina) a Gameiro. 

Arsenal: Čech; Papastathopoulos, Koscielny, Monreal, Maitland-Niles, Torreira (80. Guendouzi); Özil (62. Mkhitaryan), Xhaka, Kolašinac (71. Mustafi); Aubameyang a Lacazette. 

Branky: 11. a 58. Gameiro - 17., 69. a 88. Aubameyang, 50. Lacazette.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace