Atlético vyřadilo obhájce Liverpool a je ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Marcos Llorente je hrdinou Atlética (© marca.es)

Atlético dokonalo překvapení a postupuje přes Liverpool do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Madriďanům, jejichž sezóna je za očekáváním, mnozí nedávali proti obhájci trofeje, který válcuje Premier League, mnoho šancí, Atlético však zůstalo věrné svému stylu a odměnou mu je vydřený postup. 

Pravda, hodně šťastný, protože domácí byli na Anfield Road jasně lepším týmem, měli více střel, střel na branku, rohových kopů, držení míče, dvakrát orazítkovali konstrukci, ale na to se historie ptát nebude. 

Jediný gól základní hrací doby vstřelil v závěru první půle hlavičkující Wijnaldum. Nedlouho po začátku prvního prodloužení vrátil do sítě míč odražený od tyče Firmino a Liverpool byl na koni. Postupový výsledek ovšem neudržel dlouho, hned o tři minuty později vystřelil z hranice vápna Llorente a balón zapadl přesně k tyči. V nastaveném čase se Llorente dostal do podobné situace, z obležení tří protihráčl se vysvobodil střelou, která opět skončila v síti.

Opařený Liverpool v tu chvíli potřeboval vstřelit dva góly, Atlético ale žádné drama nedopustilo, naopak v poslední minutě prodloužení skóroval Morata. Atlético vyhrálo 3-2 a slaví skvělý postup mezi nejlepších osm mužstev kontinentu.

Sestavy:

Liverpool: Adrián; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson (106. Fabinho), Wijnaldum (106. Origi), Oxlade-Chamberlain (82. Milner); Salah, Firmino (113. Minamino) a Mané.

Atlético: Oblak; Trippier (91. Vršaljko), Savić, Felipe, Renan Lodi; Koke, Saúl, Thomas Partey, Correa (106. José María Giménez); Diego Costa (56. Llorente) a Joao Félix (103. Morata).

Branky: 43. Wijnaldum, 94. Firmino - 97. a 105. Llorente, 120. Morata.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace