Chaotický Real Madrid v Lize mistrů proti Ajaxu zkolaboval a končí

Vinícius odstoupil kvůli zranění (© marca.es)

Real Madrid se loučí s Ligou mistrů již po osmifinále. Přestože první utkání v Amsterdamu vyhrál 2-1, v odvetě na Bernabéu předvedl chaotický výkon, jehož výsledkem je vysoká prohra 1-4.

Blancos tak prožili doslova týden hrůzy, kdy dvakrát podlehli Barceloně a nyní přišli o jedinou možnost, jak zachránit zpackanou sezónu, neboť Liga mistrů byla poslední soutěží, v níž ještě měli naději na trofej.

Pod výsledek se podepsaly individuální chyby. Té Kroosovy ze sedmé minuty využil Tadić, vybídl ke skórování Ziyecha a ten proměnil. Vše mohlo být jinak, kdyby o dvě minuty dříve nehlavičkoval Varane jen do brankové konstrukce. Aktivní Tadić se následně kličkou v Zidanově stylu obtočil kolem Casemira a Neres dal jeho akci gólovou tečku. Hosté měli i další šance, které zmařil Courtois. Kroos, Vinícius či Bale na druhé straně v příležitostech rovněž selhali. Brazilec navíc musel stejně jako Lucas po půlhodině střídat kvůli zranění.

Ve druhém poločase mohl vrátit domácí do hry Benzema, po povedené individuální akci však mířil těsně vedle. Tadić naproti tomu dokonalou střelou vymetl pavučinku a Ajax vedl už 3-0. Bale se přidal na seznam těch, kteří v šanci zklamali, Asensio ale přece jen vykřesal naději snižující trefou. Ta ale měla jepičí život, protože Schöne dokonale zakroutil míč z přímého kopu z velkého úhlu na zadní tyč, Courtois letěl vzduchem marně.

Rezignovaní Solariho svěřenci se už na reakci nezmohli, naopak Nacho byl po ostrém zákroku vyloučen. Real Madrid po debaklu 1-4 senzačně v Lize mistrů končí již v osmifinále.

Sestavy:

Real Madrid: Courtois; Dani Carvajal, Nacho, Varane, Reguilón; Kroos, Casemiro, Modrić; Lucas Vázquez (29. Bale), Benzema a Vinícius (35. Marco Asensio). 

Ajax Amsterdam: Onana; Mazraoui (81. Veltman), De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne (73. De Wit), Frenkie de Jong; Ziyech, Tadić a Neres (74. Dolberg). 

Branky: 70. Marco Asensio - 7. Ziyech, 18. Neres, 62. Tadić, 72. Schöne.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace