Real Madrid v Amsterdamu tápal, přesto zvítězil

Momentka z utkání (© marca.es)

Real Madrid v prvním osmifinále Ligy mistrů na hřišti Ajaxu hodně trpěl a konečný výsledek 2-1 je pro něj výrazně lepší než předvedená hra.

Hosté v prvním poločas nestíhali, kromě střely Viníciuse, proti níž se vytáhl Onana, se směrem dopředu k ničemu nedostail a v obraně nebyli dostatečně důslední. Hráči Ajaxu nedali soupeři vydechnout a neustálým napadáním komplikovali favoritovi život. Mazraoui v první šanci mířil těsně mimo, Tadiće zastavila tyč a Ziyecha Courtois. Krátce před poločasem se domácí přece jen dočkali, avšak systém VAR našel při gólu bránění ve hře Courtoisovi hráčem v postavení mimo hru a branku anuloval.

Šedesátá minuta potvrdila, že fotbal nemá logiku, neboť tápající Real Madrid šel do vedení. Vinícius předvedl skvělou individuální akci a naservíroval míč Benzemovi, pro něhož už nebylo těžké otevřít skóre. Ajax nesložil zbraně a o patnáct minut později vyrovnal, po přízemním centru ze strany mířil přesně Ziyech.

Když už se zdálo, že se zrodí remíza, našel Carvajal přetaženým centrem Asensia, jenž dal skóre definitivní podobu. Ajax může litovat špatné koncovky, která ho připravila o lepší výsledek. S tím je naopak spokojený Real Madrid, protože jde pro španělského zástupce po předvedeném výkonu o až příliš štědrou prémii.

Sestavy:

Ajax Amsterdam: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Schöney (73. Dolberg), Ziyach, Van de Beek, Tadić a Neres. 

Real Madrid: Courtois; Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Reguilón; Modrić, Casemiro, Kroos; Bale (61. Lucas Vázquez), Vinícius (81. Mariano) a Benzema (73. Marco Asensio).

Branky: 75. Ziyech - 60. Benzema, 88. Marco Asensio.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace