Chci odejít, sdělil prý Messi vedení Barcelony

Lionel Messi (© as.com)

Lionel Messi udělal první krok k odchodu z Barcelony, a to když vedení klubu oznámil svůj úmysl změnit dres.

Argentinec tak měl učinit oficiálně písemnou formou, tvrdí španělský tisk. Třiatřicetiletá hvězda je nespokojená s poměry v klubu, během letošní sezóny několikrát představitele Barcelony veřejně kritizoval.

Messi má možnost ukončit jednostranně smlouvu na konci každé sezóny, pokud tak učiní do 10. června. Letos termín nestihl, vzhledem k atypické podobě soutěžního ročníku kvůli koronaviru však Messi údajně trvá na tom, že by se měl prodloužit i termín k ukončení spolupráce.

V opačném případě by se musel zájemce o Messiho služby domluvit s Barcelonou na výši odstupného. Reprezentační útočník je na Camp Nou vázán do roku 2021 s výkupní klauzulí 700 milionů eur.

Pro fanoušky Katalánců je zpráva o Messiho přání odejít šokem, v klubu působí dvacet let. Nápadníky má zejména v Anglii, zálusk na šestinásobného držitele Zlatého míče si dělají celky z Manchesteru - United a City, v Itálii pak Inter Milán.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace