Messiho poslední smlouva přijde Barcelonu na 555 milionů eur

Dnešní vydání El Munda (© marca.es)

Deník El Mundo v dnešním vydání odtajnil detaily smlouvy, kterou Lionel Messi podepsal s Barcelonou v roce 2017.

Jde o astronomické cifry, celkově přijde klub kontrakt na 555 237 619 eur hrubého, tedy více než půl miliardy. El Mundo uvádí, že právě Argentincova lukrativní smlouva - nejdražší v historii sportu - je jedním z důvodů finančních problémů Barcelony.

Fixní mzda a možné bonusy znamenají pro Messiho roční gáži až 138 milionů eur, k tomu navíc inkasuje dvě prémie. 115 225 000 jen za podpis samotné smlouvy, dalších až 77 929 955 eur ve formě bonusu za věrnost. Přestože jsou nejvyšší bonusy za úspěch v Lize mistrů, kde se Barceloně v posledních letech nedaří, na účet slavného čísla deset už putovalo 92 procent z částek z kontraktu.

Denně si Messi přijde v průměru minimálně na 380 299 eur hrubého (210 297 eur čistého). Jde o částku bez výdělků z reklamy, z nichž jde Messimu až 80 procent.

El Mundo otisklo fotogafie smlouvy, která má celkem 30 stran. Kontrakt vyprší v letošním červnu a zatím není jasné, jestli Messi zůstane v Barceloně, nebo zvolí přestup do jiného celku.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace