Messi potvrdil, že pro letošní sezónu zůstane v Barceloně

Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi prolomil mlčení a oznámil, že odehraje letošní sezónu v Barceloně.

Argentinská hvězda potvrdila, že chtěla klub opustit, s vedením klubu se však Messi nedohodl na ukončení smlouvy, a protože nechtěl jít do soudního sporu, rozhodl se změnit názor a zůstat na Camp Nou ještě rok. Během příštího léta bude moci odejít zdarma, neboť mu současný kontrakt vyprší.

"Řekl jsem klubu a zejména prezidentovi, že chci odejít. Říkal jsem mu to celý rok. Myslel jsem, že je čas udělat krok stranou, že klub potřebuje více mladých lidí, nových lidí a že má etapa v Barceloně skončila. Byl to těžký rok, trpěl jsem na trénincích, při zápasech i v šatně. Vše bylo velmi těžké, rozhodl jsem se hledat nové cíle, čerstvý vzduch. Nebylo to na základě výsledku proti Bayernu v Lize mistrů (Barcelona prohrála 2-8), přemýšlel jsem o tom velmi dlouho. Řekl jsem to prezidentovi a vždy opakoval, že na konci sezóny se budu moci rozhodnout, jestli odejdu, nebo zůstanu. Nakonec své slovo nedodržel. Řekl mi, že jedinou cestou, jak z klubu odejít, je zaplacení výkupní klauzule 700 milionů eur. To je nemožné, další cestou by byl soud, ale já bych nikdy nešel do soudního sporu s klubem mého života, proto zůstanu v Barceloně," uvedl Messi.

Právě vedení Barcelony v čele s prezidentem Bartomeuem Messi opakovaně kritizoval, zticha nezůstal ani tentokrát: "Už nějakou dobu neexistuje žádný projekt, nic."

"Samozřejmě, že to bylo těžké rozhodnutí. Vždy jsem říkal, že tady chci ukončit kariéru. Proto mě mrzelo, že se zpochybňovala má oddanost klubu a psaly se výmysly, protože jsem klubu velmi vděčný."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace