Messiho smlouva zůstává podle La Ligy v platnosti, musel by se z ní vyplatit 700 miliony eur

Lionel Messi (© marca.es)

La Liga vydala oficiální vyjádření ke smlouvě Lionela Messiho s Barcelonou.

Argentinec oznámil klubu, že chce přestoupit. Podle tisku na základě jednostranného ukončení smlouvy, jenže tak by musel učinit do 10. června.

Messi se domníval, že prodloužení sezóny kvůli koronaviru prodlouží i zmíněný termín, což ale podle La Ligy neplatí.

Vedení soutěže se přiklonilo na stranu Barcelony, která odmítá Messiho uvolnit zdarma, a uvedlo, že "jedinou cestou, jak se vyvázat ze smlouvy, je zaplacení výkupní klauzule". Ta má v Messiho případě astronomickou hodnotu 700 milionů eur.

K možnému odchodu 33letého Messiho se vyjádřil i prezident La Ligy Javier Tebas: "I když nebyli v Realu Madrid šťastní z odchodu Cristiana Ronalda, v zásadě to žádný vliv nemělo, protože jsme dlouhá léta pracovali na tom, aby značka La Ligy převyšovala hráče. Ale v Messiho případě je to jiné. Messi je nejlepší hráč historie. Máme štěstí, že vždy hrál v naší lize. Jeho odchod by byl citelný. Je ikonou španělského fotbalu a La Ligy, sám bych ho požádal, aby v naší lize dokončil kariéru. Podepsané televizní smlouvy ale platí s Messim i bez Messiho."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace