Messi by podle Petita v Premier League selhal. Je na něj příliš důrazná, myslí si

Lionel Messi (© marca.es)

Existuje šance, že by Lionel Messi mohl v létě opustit Barcelonu? Otázka, která nedává spát zejména anglickému tisku. Podle Emmanuela Petite by ale Argentinec v Premier League selhal.

Podle ostrovních médií by Messi mohl na přestup kývnout kvůli napjatým vztahům s vedením klubu, když se naposledy veřejně opřel do sportovního ředitele Érica Abidala, který uvedl, že za odvoláním Ernesta Valverdeho stáli hráči, a marné snaze Barcelony uspět v Lize mistrů. V takovém případě by se nabízelo angažmá v Manchesteru City, jehož manažerem je Pep Guardiola. Během minulého roku navíc vyšlo najevo, že Messi má ve smlouvě možnost ji jednostranně ukončit, tedy odejít do jiného klubu zdarma, což spekulace ještě přiživilo.

Emmanuel Petit, jenž prošel během kariéry kromě Arsenalem či Chelsea také Barcelonou, si však myslí, že Premier League není pro 32letého Argentince správnou soutěží: "Abych byl upřímný, nemyslím si, že Messi je dělaný na důraznou hru v Premier League. Nerad je okopáván a pod tlakem, není na to zvyklý, protože ve Španělsku je chráněn. Messi není Cristiano (Ronaldo), v Premier League by selhal. Pro anglické příznivce by určitě bylo hezké, kdyby mohli Messiho v Premier League vidět, ale nevidím důvod, proč by klub jako Manchester City měl o 33letého Messiho usilovat."

"Pokud ho City chtělo koupit, mělo to udělat před několika roky. Messi není Cristiano, po fyzické stránce není takový stroj. Messimu zbývá jeden dva roky na nejvyšší úrovni a určitě i on sám cítí, že se blíží konec. I když je v Barceloně obklopen skvělými hráči, nebude už mít stejnou rychlosti a driblovací schopnosti."

Reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat, Petitovi bylo například připomenuto, že Cristiano Ronaldo, který v Premier League šest let působil, vstřelil nejlepší šestce anglických klubů 28 branek, zatímco Messi jich v dresu Barcelony zvládl 26.

"Messi se obvykle na sociálních sítítch o situaci v klubu neprojevuje, obvykle je velmi tichý. Proto musel být hodně naštvaný, když reagoval na Abidalova slova. Navíc během minulého léta se spekulovalo o příchodu několika hráčů v čele s Neymarem a nikdo z nich nakonec do Barcelony nezamířil. Uvidíme, co se stane v létě," uzavřel 49letý Petit.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace