Osasuna v letech 2013 a 2014 uplácela soupeře, řekl u soudu její tehdejší jednatel

Fanoušci Osasuny (© marca.es)

Španělské soudy řeší další korupci ve fotbale, tentokrát v rámci Caso Osasuna (Případ Osasuna). Bývalý jednatel klubu Ángel Vizcay manipulaci s výsledky přiznal.

Vizcay vypověděl, že Osasuna zaplatila na konci sezóny 2012/2013 Getafe 400 tisíc eur, aby se nechalo porazit (Osasuna zápas vyhrála 1-0), a o rok později vše zopakovala částkou 250 tisíc eur v utkání proti Betisu (Osasuna zápas vyhrála 2-1), přesto sestoupila.

Osasuna navíc měla finančně motivovat třetí kluby, aby v rámci zájmů Osasuny zvítězily ve svých zápasech. Konkrétně šlo v sezóně 2012/2013 o Valladolid (150 tisíc eur, aby porazil Deportivo), Betis (150 tisíc eur, aby porazil Celtu Vigo) a v sezóně 2013/2014 o Betis (400 tisíc eur, aby porazil Valladolid). Na konci ročníku potřeboval Espanyol v utkání s Osasunou k záchraně remízový výsledek, na kterém se s ním zástupci pamplonského celku výměnou za 250 tisíc eur domluvili.

"O tom, komu peníze půjdou, se rozhodovalo na schůzích vedení klubu," dodal Vizcay a potvrdil, že ve zmíněných zápasech s účastí Betisu měli být podplaceni tři hráči - Jordi Figueras, Xavi Torres a Antonio Amaya.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace