Povedená tečka za kvalifikací. Na rozlučku Robertu Morenovi?

Španělská radost (© as.com)

Španělsko zakončilo kvalifikaci nejlepším možným způsobem - vysokou pětigólovou výhrou nad Rumunskem.

Zejména v prvním poločase La Roja zářila a jejímu představení nešlo vytknout vůbec nic. Rychlá cirkulace balónu, agresivní napadání, šance za šancí. Brankář Rumunska lovil míče ze sítě čtyřikrát, což bylo ještě lichotivé číslo.

Nepomohla mu příliš obrana, čtvrtý gól byl totiž vlastní. Před ním na gólmana vyzráli dorážející Fabián a přesně hlavičkou Gerard Moreno, stejný hráč zaznamenal i třetí zásah po povedené souhře. Ve druhém dějství se tempo hry snížilo, přesto v závěru ještě přišla pečeť od Oyarzabala.

Španělsko zvítězilo 5-0 a zajistilo si místenku v prvním koši při losu Eura 2020. Navíc se možná rozloučila s trenérem Robertem Morenem, španělský tisk totiž stále tučnějším písmem naznačuje návrat Luise Enriqueho na lavičce národního týmu. Ostatně sám Moreno několikrát prohlásil, že by tuto skutečnost bez jakýchkoliv námitek přijal.

Sestavy:

ŠpanělskoKepa; Gayá, I. Martínez, Sergio Ramos (62. Albiol), Carvajal; Fabián Ruiz, Busquets, Saúl; G. Moreno (57. Oyarzabal), Cazorla (67. Alcácer) a Morata.

Rumunsko: Tătăruşanu; Benzar, Rus, Nedelcearu, Tosca; Baluța, Marin (65. Cicaldau), Hagi (73. Nistor), Stanciu, Coman (56. Mitrita) a Puşcaş.

Branky: 8. Fabián, 33. a 43. Gerard Moreno, 45. Rus (vl.), 92. Oyarzabal.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace