Rodrigův gól z nastaveného času poslal Španělsko na mistrovství Evropy 2020

Rodrigův postupový gól (© marca.es)

Španělsko po Norsku remizovalo i ve druhém kvalifikačním duelu ve Skandinávii, tentokrát se Švédskem. I bod stačil svěřencům Roberta Morena k matematické jistotě postupu na Euro 2020.

La Roja předvedla lepší výkon než v sobotu, hned v úvodu postupně vyzkoušeli Olsena opět aktivní Fabián, Thiago a Rodri. Švédsko s postupujícími minutami ožilo a zahrozilo Quaisonem. První poločas skončil bez branek.

V úvodu druhého šli překvapivě do vedení domácí. De Gea se sice dvakrát zaskvěl, Berg už ale na třetí pokus brankáře Španělska překonal a míč do sítě dotlačil. Hosté se snažili o vyrovnání, a když už se zdálo, že kýžený bod nezískají, udeřilo střídající Rodrigo.

Útočník Valencie se prosadil po rohovém kopu. Jeho vyrovnávací trefa znamená, že Španělsko už nemůže přijít o umístění na prvních dvou příčkách skupiny a s dvouzápasovým předstihem si zajistilo postup na mistrovství Evropy, které bude v příštím roce premiérově rozprostřeno do několika zemí.

Sestavy:

Švédsko: Olsen; Lustig, Granqvist, Lindelöf, Bengtsson; Ekdal (83. Svensson), Olsson, Larsson, Forsberg; Quaison (78. Isak) a Berg (90. Andersson).

Španělsko: De Gea (60. Kepa); Dani Carvajal (81. Jesús Navas), Albiol, I. Martínez, Bernat; Thiago (66. Rodrigo), Rodri, Ruiz; Ceballos, Oyarzabal a Gerard Moreno.

Branky: 50. Berg - 92. Rodrigo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace