Španělsko v Norsku jen remizovalo, Euro ještě jisté nemá

Španělská radost do konečného hvizdu nevydržela (© marca.es)

Španělsko ztratilo v kvalifikaci o postup na Euro 2020 první body, když remizovalo v Norsku 1-1.

Pro svěřence Roberta Morena to znamená, že jistotu postupu na turnaj ještě nezískali. 

Po gólu Saúla z úvodu druhého poločasu to vypadalo, že propuknou oslavy, jenže Španělsko neodehrálo dostatečně dobrý zápas, aby si kýžené vítězství zasloužilo. Z průměru vystoupil jen skvělý Fabián, jenž v zápasech dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci.

Podruhé se tak stalo v předposlední minutě. Jen o několik desítek vteřin později fauloval Kepa při špatném výběhu Elabdellaouiho a nařízený pokutový kop proměnil King. Bojovné Norsko se dočkalo odměny, s favorizovanou La Rojou remizovalo v utkání, v němž rekordman Sergio Ramos oblékl dres národního týmu po 168., 1-1.

Sestavy:

Norsko: Jarstein; Elabdellaoui, Nordtveit (30. Hovland), Ajer, Aleesami; Henriksen (83. B. M. Johnsen), Berge; Johansen (63. Sörloth), Ödegaard, Selnaes a King.

Španělsko: Kepa; Jesús Navas, Albiol, Sergio Ramos, Bernat (88. I. Martínez); Fabián Ruiz, Busquets, Saúl; Oyarzabal (78. Rodri), Ceballos (64. Cazorla) a Rodrigo.

Branky: 90. King (pen.) - 47. Saúl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace