Preview: Španělsko - Faerské ostrovy

Sergio Ramos (© marca.es)

Stadion El Molinón bude svědkem utkání, které je pro Španělsko v rámci celého kvalifikačního cyklu o Euro 2020 papírově nejsnadnější. V Gijónu vyzve Faerské ostrovy.

Outsider nemá v tabulce skupiny F ani bod, zatímco La Roja jich má po pěti kolech plný počet. Jakýkoliv výsledek než jasná výhra domácích by byl senzací, kterou Španělsko nechce dopustit.

Zraky se soustředí zejména na Sergia Ramose, pro něhož půjde o výjimečný večer. Se 167 zápasy totiž vyrovná Ikera Casillase jako Španěla s nejvíce reprezentačními starty. Zároveň se přiblíží o devět utkání vyššímu evropskému rekordu Buffona a o sedmnáct tomu celosvětovému Ahmeda Hassana. Pokud kapitán vstřelí góly či góly, může vyrovnat a dokonce překonat zápis 22 gólů Argentince Daniela Alberta Passarelly, nejproduktivnějšího obránce napříč historií národnímich týmů.

Střetnutí v Gijónu se ponese v duchu Quiniho, místní legendy, která před rokem a půl zemřela. Sedminásobný vítěz Trofeo Pichichi byl uznáván nejen pro fotbalové kvality, ale i pro ty lidské. Pro mnohé šlo o bezchybný vzor.

Robert Moreno výrazně obmění základní sestavu a dá šanci hráčům, kteří nenastoupili v Rumunsku.

Výkop je ve 20:45, rozhodčím bude Krzystof Jakubik z Polska.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace