Barcelona a Real Madrid i nadále vedou tabulku platů napříč sporty

Lionel Messi (© marca.es)

Jako na konci každého roku, tak i letos odtajnil portál Sporting Intelligence výši průměrných platů ve sportovním světě za rok 2019.

Nezměnilo se pořadí na prvních dvou místech, na kterých si zachovaly vedoucí postavení z minulého roku španělské fotbalové kluby Barcelona a Real Madrid. Snížil se však náskok první Barcelony, která vyplácí průměrně 9,8 milionu liber (vloni 10,5), na druhý Real Madrid, jenž si své hráče cení na 8,9 milionu liber (vloni 8,1). Na třetí pozici se posunul Juventus (8,1). Čtvrté až jedenácté příčce vládnou celky basketbalové NBA, což je výsledek obřích zisků ze smlouvy o prodeji televizních práv ze sezóny 2016/2017, dvanácté je PSG.

Do žebříčku bylo zařazeno 350 klubů z 18 lig a 8 různých sportů - fotbalu, basketbalu, baseballu, kriketu, hokeje, australského fotbalu a dvou variant amerického fotbalu. Jde o průměr základních platů, tedy bez výkonnostních či podpisových bonusů a prémií za týmové úspěchy.

Mezi soutěžemi drží prvenství basketbalová NBA s průměrnou mzdou 6,66 milionu liber, následují kriketová IPL (4,22), baseballová MLB (3,22) a fotbalová Premier League (3,2). La Liga (2,0) následuje až za hokejovou NHL (2,15) a ligou amerického fotbalu NFL (2,6).

Výše průměrných platů ve sportu:

Výše průměrných platů v La Lize:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace