Proticovidové očkování: La Liga získala injekci ve výši 2,7 miliardy eur

La Liga (© marca.es)

La Liga získala důležitou finanční injekci, která má zmírnit dopady koronavirové krize.

Ta se výrazně podepsala pod ekonomickou situaci klubů, například slavná Barcelona má kvůli nesplnění pravidel platového stropu pozastavené zapisování posil na soupisku. Pandemie ale zasáhla v podstatě všechny celky.

Investiční společnost CVC napumpuje do soutěže 2,7 miliardy eur, z nichž 90 procent půjde klubům, nejen těm elitním, ale i ženským, poloprofesionálním a amatérským. Do kasy Barcelony přistane 270 milionů eur, Real Madrid si přilepší o 261 milionů eur. Kataláncům se uleví, neboť se jim bude snadněji financovat nová smlouva pro Lionela Messiho, Real Madrid zase může oživit snahu o získání Kyliana Mbappého...

Peníze od CVC pomohou La Lize přiblížit se po ekonomické stránce dosud nedostižné Premier League, podle deníku Marca by dokonce španělská nejvyšší soutěž mohla tu anglickou během čtyř let v tomto směru dohnat.

CVC není ve sportovním světe žádným nováčkem, během 25 let investovala skupina do rugby, tenisu, seriálu Moto GP či formule 1.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace