La Lize vycházejí počty. Kluby vydělávají

Kluby La Ligy vydělávají (© as.com)

Čísla potvrzují, že La Liga se nachází ve výtečné ekonomické situaci. Většina klubů podle finančních zpráv za sezónu 2018/2019 vydělává.

To se týká i obou gigantů. Real Madrid oznámil díky marketingu, televizním právům a dalším vysokým inkasovaným částkám čistý zisk 38,4 milionu eur, Barcelona se příjmy 990 miliony eur přiblížila rekordní cifře 1 miliardy eur, kterou má překonat letos. Katalánci potvrdili, že byli v plusu 4,5 milionu eur.

Stejné číslo platí i u Atlética. Ještě lépe si vedly baskické celky. Real Sociedad hospodařil se ziskem 7,17 milionu eur, Athletic díky výhodnému prodeji brankáře Kepy do Chelsea dokonce 23,8. Sevilla zveřejní počty až na konci prosince, avšak očekává se, že budou podobně pozitivní jako předloni (zisk 25,7 milionu eur). Rovněž Valencia vydělala, a to vůbec poprvé v éře majitele Petera Lima. Zatímco o rok dříve byl klub ve ztrátě 36 milionů eur, vloni dosáhl zejména díky účasti v Lize mistrů na zisk 1,4 milionu eur.

Madridská dvojice Getafe a Leganés dále rozšiřuje okruh dobře prospívajících celků. Azulones zakončili sezónu se ziskem 6,7 milionu eur, Okurky dokonce 20,7. Také Ronaldův Valladolid (zisk 14 milionů eur) si zaslouží jedničku, stejně tak Eibar s podobným výkazem. Villarreal, Alavés, Celta a Espanyol rovněž pracují se zelenými čísly, byť ne tak výraznými.

Pokud jde o nováčky, tak úprava kádrů poslala Osasunu i Mallorcu do červeného, po roce v nejvyšší soutěži by se ale situace měla výrazně změnit. Granada je v zisku díky finanční injekci čínských investorů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace