Nejvyšší průměrný plat ve sportu nabízí Barcelona

Lionel Messi a Sergio Ramos (© marca.es)

Server Sporting Intelligence zveřejnil analýzu průměrných platů ve sportovním světě.

Zkoumáno bylo 349 týmů v 18 ligách v 8 různých sportech. Žebříček je tak složen nejen z fotbalových celků, ale zaměřuje se také na basketbal, ženský basketbal, baseball, lední hokej, americký fotbal, australský fotbal a kriket. Analýza berev potaz jen samotnou mzdu, nikoliv další (například reklamní) příjmy.

V jeho čele je Barcelona, která jako první klub v historii překonala hranici 10 milionů dolarů. Průměrně si její hráč ročně vydělá 10 454 259 dolarů. Následuje Real Madrid, kde jednosezónní mzda dosahuje na 8 089 582 dolarů.

Až na třetí místo byl odsunut americký celek Oklahoma City Thunder (7,8 milionu dolarů), jemuž vloni patřila nejvyšší pozice. I další příčky okupují mužstva basketbalové NBA - Golden State Warriors (7,8), Washington Wizards (7,6), Toronto Raptors (7,5), Houston Rockets (7,4) a Miami Heat (7).

Deváté místo nabízí návrat na zelený trávník, je na něm Juventus Turín (6,7), za ním se nachází Manchester United (6,5). Rudí ďáblové uzavírají nejlepší desítku.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace